A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

День святого Миколая

Дата: 18.12.2020 14:11
Кількість переглядів: 349

День святого Миколая
Традиційно День Святого Миколая – популярне зимове свято для День святого Миколаядітей та дорослих. Головна ідея свята — відчуття безкорисливого добра, прагнення подарувати іскру радості та надії. Це не тільки сімейна традиція, але й один із символів духовного тепла.
Цьому святу налічується вже багато століть. Виникло воно приблизно після 345-го року від Різдва Христового. Присвячено дню, коли один з яскравих послідовників Христових був покликаний Господом на Небо. Цього щирого християнина звали Микола. Він ніс своє служіння в стародавній Лікії, місто Миру (нині ця місцевість знаходиться поблизу сучасного турецького міста Демре) і був єпископом у місцевій Церкві.
Микола прийняв Христа, бувши багатою людиною. Виконуючи Слово Боже і проповідуючи спасіння Христове, не залишався байдужим в турботах про бідних, малозабезпечених і ближніх своїх. Творив дивовижні справи, а безкорисливість і лагідність почитав великим привілеєм. Був чудовим благодійником.
Для християн в ті роки, як втім і в сучасності, було і залишається найважливішим життєвим завданням намагатися мати мир з усіма і святість, без якої ніхто не побачить Господа. Пам’ятаючи слова Христові, передані нам Апостолами у Святому Євангеліє, Микола в усьому намагався показувати, як працюючи, треба підтримувати слабких і пам’ятати слова Господа Ісуса, бо Він Сам сказав нам: «Блаженніше давати, ніж брати».
Святість — відокремленість, про яку ведуть мову християни всього світу, є не що інше, як буквальне виконання Слова Божого — відокремленість від зла. Не дивно, що саме в цей День під егідою ООН проходить і відзначається Міжнародний день допомоги бідним.

   Пам’ятаймо, що кожен з нас є своєрідним помічником Миколая. Освятімося найкращими людськими чеснотами та чистими помислами. Поділімося своєю любов’ю, добром і щедрістю душі з ближніми, допоможемо їм відчути радість свята. Аби для цього справді казкового дня Святий Миколай завітав до кожної оселі, до кожної дитини.
   Сердечно бажаю вам, шановні жителі Білицької громади, здоров’я, добра, радості та великої духовної благодаті. Нехай щедрий Святий принесе мир, злагоду вашим родинам та благополуччя рідній Батьківщині.
З Днем Святого Миколая!

З повагою,
Білицький селищний голова                                              Микола Скрильник

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь