A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

   Міжнародний день пам’яті Чорнобиля

Дата: 26.04.2021 11:18
Кількість переглядів: 1023

   Шановні ліквідатори наслідків Чорнобильської катастрофи!
26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС сталися вибухи, внаслідок яких повністю було зруйновано реактор четвертого енергоблоку. В повітря потрапили радіоактивні речовин, що з вітром розсіялися над Україною і багатьма країнами Європи.
   Техногенна катастрофа забрала життя багатьох людей, які, особливо в перші дні, не знали про загрозу, яку несе радіація. Ціною власного життя і здоров’я вони ліквідували пожежу на станції і далі проводили роботи на аварійному блоці і навколо нього. Територія близько 30-ти км. навколо ЧАЕС стала зоною відчуження - населення евакуювали. Наслідки Чорнобильської аварії ще довго нагадуватимуть про те, як людство може стати жертвою неконтрольованого використання власних технічних розробок.
   26 квітня – є днем пам’яті про страшну техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, будівельників, військовослужбовців, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті народів.
   В зв’язку з 35 –ми роковинами аварії на Чорнобильській АЕС депутатами Білицької селищної ради 09 квітня 2021 року було прийнято рішення про надання одноразової грошової допомоги, в тім числі:
 - особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи і віднесені до категорії 1 , 2  та вдовам  по 1 000,00 грн.;
 - особам, які постраждали  внаслідок Чорнобильської катастрофи і віднесені до категорій :3 та 4 по 700,00 грн.
   Загальна кількість громадян із числа учасників ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС у 1986 році та громадян, які потерпіли від Чорнобильської  катастрофи, та проживають на території Білицької територіальної громади  становить 72 особи.
 Станом на 26.04.2021 року проведені виплати 34 особам на загальну  сумму 29 800, 00 грн. Всі громадяни, які надали  потрібні документи для проведення виплат після 20.04.2021 року також отримають належні їм виплати найближчим часом. 

   Вам, шановні ліквідатори, найщиріші слова вдячності та доземний уклін за високу громадянську позицію, сміливість та відвагу. Схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, чиї життя обірвав смертоносний атом.

 

    Депутатський корпус та Виконавчий комітет                                    Білицької селищної ради

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь