A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

Чому важливо робити щеплення від COVID-19?

Дата: 02.08.2021 11:24
Кількість переглядів: 371

Перехворів на ковід, видужав і можна спати спокійно, не боячись нового інфікування... Насправді тут не все так просто. Після перенесеної хвороби ті, хто видужав, дійсно мають тимчасовий захист від повторного зараження. За даними одного австрійського дослідження, ризик повторного інфікування зменшується приблизно на 91 відсоток упродовж перших п'яти - шести місяців. Це приблизно дорівнює ефекту, який дає вакцинація особливо ефективним препаратом.

Однак кількість антитіл, які перешкоджають проникненню вірусу в клітину, з часом зменшується - особливо після легкого перебігу хвороби.

На щастя, наша імунна система має ще клітинну імунну відповідь, яку забезпечують Т-лімфоцити. Ці Т-клітини належать до лейкоцитів. Коли Т-клітини знову контактують з вірусом SARS-CoV-2, вони розпізнають не тільки характерний спайковий протеїн, але й інші структури поверхні вірусу, і негайно розпочинають боротись з інфекцією.

В умовах пандемії важливо захистити себе і не загинути від COVID-19, від якого ліків не існує. Літні люди є однією з груп ризику тяжкого перебігу COVID-19 та смерті від нього. Саме тому варто щепитися якомога швидше, тим більше, що люди старшого віку належать до пріоритетних груп з вакцинації в нашій державі. До того ж і тим, хто контактує з людьми старшого віку, важливо вакцинуватися, щоб зменшити ймовірність їх зараження.

Групою ризику щодо COVID-19 робить людей не вік, а те, що літні люди мають хронічні захворювання. Що більше їх, то більше людина потребує вакцинації від COVID-19 та грипу, пневмококової інфекції, щоб захиститися від тяжкого перебігу коронавірусного захворювання або ймовірної смерті від нього. Адже вже відомо, що пацієнти, у яких є діабет або інші захворювання, від COVID-19, на жаль, гинуть частіше і швидше, ніж люди без цих хвороб, і що лікувати їх набагато тяжче. 

Для забезпечення епідемічної безпеки та зниження поширення коронавірусної хвороби COVID-19 та смертності від неї, вакцинацію мають отримати понад 70% населення. З метою прискорення процесу вакцинації в Білицькій територіальній громаді працюють 2 пункти щеплень (смт. Білики, с.Бутенки) та мобільна бригада по вакцинації при КНП «Центр ПСМД Білицької селищної ради».

Одночасно інформуємо, що станом на 28.07.2021 року жителів громади щеплюють вакциною CoronaVac, Pfizer та AstraZeneca.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь