A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

НЕФОРМАЛЬНЕ НАВЧАННЯ В РІВНЕНСЬКОМУ ЦПТО ДСЗ

Дата: 01.10.2021 13:21
Кількість переглядів: 413

У рамках співпраці Державної служби зайнятості та Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ розпочато роботу з оцінювання результатів неформального навчання кухарів різних регіонів України. Такий формат роботи дозволяє оперативно надати можливість робітникам отримати свідоцтва державного зразка, відтак, офіційно працевлаштуватися. Оцінювання проходить на базі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості за професією «кухар».

       Особливо наполегливих не лякає ні відстань, ні процедура оцінювання професійних навичок, бо головне – перспектива подальшої постійної роботи за улюбленою професією. Саме так можна сказати про Наталію Тайкало, яка працюючи кухонним робітником в дошкільному навчальному закладі міста Кобеляки, зацікавилась неформальним навчанням за сприянням служби зайнятості по своїй професії, так як не мала диплому кухаря. Вона звернулась до Кобеляцької районної філії Полтавського обласного центру зайнятості за допомогою, де під час прийому отримала направлення до навчального закладу. Фінансування витрат щодо навчання в Рівненському ЦПТО ДСЗ та проживання в гуртожитку здійснюється за кошти Державної служби зайнятості та Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ).

       Наталія Федорівна успішно підтвердила в  Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості  свої  професійні знання і вміння  та отримала свідоцтво державного зразка. Якісно, смачно та вдало презентовані страви – овочевий суп із картоплею, тушкована із томатами та овочами риба, вареники з м’ясом та сирна запіканка  пройшли «на відмінно» дегустаційне частування членами кваліфікаційної комісії, до складу якої входили представники Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ Ukraine: Роман Горовой - керівник компоненту імплементації реформи профтехосвіти на національному рівні, EU4Skills, Петер Нойманн - керівник компоненту імплементації реформи профтехосвіти на регіональному рівні, EU4Skills, Кайлі Керсел - технічний радник з питань оцінювання, EU4SKILLS та Яна Печенка - керівник компоненту «Професійна інтеграція ВПО».

     Історія Наталії доводить – не слід розглядати перешкоди, потрібно розглядати всі можливості. Офіційне працевлаштування, улюблена робота завжди сприятимуть новому професійному зростанню.

 

Більше корисної інформації з питань зайнятості можна знайти за посиланнями: https://pol.dcz.gov.ua/Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь