A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

Побудова кар’єри та професійний розвиток в навчальних закладах

Дата: 23.02.2022 13:54
Кількість переглядів: 271

          Праця стає більш комплексною  та різноманітною, а навчання – її невідємним елементом, оскільки для трудового процесу знання – це не лише підготовка до праці, а й постійний компонент для вдосконалення професійних навичок. Для випускників професійно-технічних закладів зараз дуже важливо вміти презентувати свої компетентності роботодавцю. А  учням шкіл потрібно обрати майбутній фах відповідно до здібностей і особистих вподобань. З цією метою 21 та 22 року фахівці Кобеляцької районної філії  Полтавського обласного центру зайнятості провели для учнів Кобеляцького ліцею та випускників Професійного аграрного ліцею  групові профінформаційні заходи в форматі онлайн на платформі ZOOM.

        Провідний фахівець з питань зайнятості Лях Н.А. інформувала аудиторію про сучасні тенденції професійного розвитку та їхні наслідки. Під час виконання практичних завдань фахівець закликала учнів оцінити свої професійні можливості самостійно, не відволікаючись на суспільні міфи, очікування інших людей, соціальні страхи, наслідування інших.

          Випускників Професійного аграрного ліцею  фахівець ознайомила з професіями, які є актуальними на ринку праці, тому що при виборі професії не менш важливо звернути увагу на затребуваність даної професії. Ті, кому краще вдається передбачити майбутні запити ринку праці і завчасно почати підготовку, мають вигідніші позиції в боротьбі за високооплачувані, кар’єрно перспективні робочі місця.

        Під час заходів Наталія Анатоліївна презентувала  учням офіційний Інтернет- портал  Державної служби зайнятості України – Платформу з профорієнтації та розвитку кар’єри. Запропоноване тестування  дозволяє кожному  зрозуміти, який вид професійної діяльності  більше підходить, допомагає оцінити власні здібності, інтереси, можливості та усвідомлено обрати майбутню професію; оцінити власний потенціал та розробити стратегію кар’єрного зростання.

 

                                   Більше корисної інформації з питань                                           зайнятості можна знайти за посиланнями:           https://pol.dcz.gov.ua/Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь