БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

Інформація про порядок збереження відомостей про воєнні злочини на єдиному ресурсі Офісу Генерального прокурора

Дата: 21.03.2022 15:07
Кількість переглядів: 299

(https://warcrimes.gov.ua/)

        З метою  здійснення заходів для узагальнення інформації (фото, аудіо, відеоматеріалів, будь-яких відомостей) щодо  військової агресії проти України з 24 лютого 2022 року та, зокрема, відносно цивільного населення, для подальшого  використання її Офісом Генерального прокурора в Міжнародному кримінальному суді в Гаазі та українських судах, а також під час потенційних спеціальних міжнародних трибуналів, доводимо до вашого відома порядок збору та збереження згаданої інформації на єдиному ресурсі Офісу Генерального прокурора ( https://warcrimes.gov.ua/ ).

         Для фіксації воєнного злочину фізичній особі – свідку на веб-сторінці (https://warcrimes.gov.ua/#how) необхідно залишити інформацію про себе (прізвище, ім’я, по-батькові, дату народження, номер телефону, електронну пошту ), опис воєнного злочину із зазначенням точного місця та всіх деталей (постраждалих, пошкодження тощо), завантажити фото- або відеодокази.

        До воєнних злочинів можуть належати: пошкодження об’єктів цивільної інфраструктури; уламків снарядів в межах міста; факти поранення/ загибелі цивільних осіб внаслідок застосування зброї окупантом; розташування та використання військової техніки в житлових кварталах міста, ведення бойових дій окупантом в житлових кварталах міста; насилля щодо медичного персоналу, пошкодження медичного транспорту, лікарень, обладнання; насильство щодо духовенства, пошкодження/знищення культових споруд (храмів, мечетей, синагог тощо); використання окупантом цивільного одягу, однострою ЗСУ, емблем гуманітарних та медичних установ; факти фізичного насилля, позбавлення волі цивільного населення окупантом; використання цивільної інфраструктури з воєнною метою під прикриттям цивільних; захоплення майна, пограбування окупаційними силами; відмова чи позбавлення доступу до медичної допомоги.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь