A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

Надання інформації щодо природи захворювання на туберкульоз

Дата: 08.07.2022 16:27
Кількість переглядів: 435

Проводити своєчасну і ефективну комунікацію з населенням. Надання інформації щодо природи захворювання на туберкульоз, способів його діагностики, лікування та профілактики може перетворити людей, які постраждали від надзвичайних ситуацій, та широку громадськість на активних учасників і ключових партнерів у профілактиці та лікуванні туберкульозу. Забезпечити донесення до населення правдивої та доступної інформації стосовно туберкульозу за прикладами, наведеними у таблиці

Таблиця

Деякі ключові повідомлення щодо туберкульозу для постраждалого та загального населення під час надзвичайної ситуації

Населення, що постраждало від надзвичайної ситуації

Загальне населення

Якщо ви отримували лікування від туберкульозу, зверніться до найближчого закладу охорони здоров’я

Кожен може захворіти на туберкульоз; на щастя, хвороба повністю виліковна

Для туберкульозу не існує кордонів: закриття кордонів не здатне зупинити поширення туберкульозу, доступ до послуг з профілактики та лікування

Діти можуть інфікуватися від своїх батьків та опікунів, хворих на туберкульоз. Діагностика туберкульозу в дітей є складним завданням. Важливо проводити скринінг усім дітям, які контактують із хворими на туберкульоз, і вживати відповідних дій для запобігання туберкульозу та/або його лікування.

Бактерії туберкульозу поширюються повітряним шляхом, коли люди з нелікованим туберкульозом легень кашляють, чхають або плюють.

Кашель протягом більш ніж двох тижнів, підвищена температура тіла, нічна пітливість, безпричинна втрата ваги — типові симптоми туберкульозу. За наявності таких симптомів негайно зверніться до лікаря!

 

Якщо відкладати візит до лікаря занадто довго, захворювання на туберкульоз може перейти в тяжку форму, яка важче лікується. Окрім того, зволікаючи з обстеженням, ви ставите під загрозу близьких людей.

 

Діагностика та лікування туберкульозу безкоштовні.

 

Щоб вилікуватися від туберкульозу, потрібно пройти увесь курс лікування до кінця, згідно з призначенням, навіть якщо пацієнт вже почувається добре.

Усі люди, які хворіють на туберкульоз повинні отримувати необхідні допомогу та підтримку. Так від туберкульозу буде захищений кожен.

Якщо ліки приймати нерегулярно, туберкульоз повернеться у тяжчій формі, лікуватися від якої потрібно буде ще довше із застосуванням сильніших препаратів або взагалі призведе до неможливості підбору лікування.

 

Після першого місяця лікування ви перестанете бути заразними; але поки це не буде підтверджено за результатами лабораторних аналізів, будь ласка, прикривайте рот і ніс серветкою, рукавом абозігнутим ліктем, коли кашляєте або чхаєте. Бажано носити медичну маску в закритих приміщеннях та місцях масового скупчення людей

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь