БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

20 ЖОВТНЯ - ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З РАКОМ МОЛОЧНОЇ ЗАЛОЗИ

Дата: 19.10.2022 08:54
Кількість переглядів: 112

Запроваджений указом Президента України №42/2005 «Про Всеукраїнський день боротьби з захворюванням на рак молочної залози». В цей день зусилля міністерств, обласних та місцевих рад, громадських організацій направлені на привернення уваги суспільства до проблем та питань пов`язаних з раком молочної залози.

 

Рожева стрічка (англ. pink ribbon) – це інтернаціональний символ, що використовується приватними особами та організаціями, які підтримують програму боротьби проти раку молочної залози. Вперше цей символ був введений в 1991р. «Організацією боротьби із раком молочної залози ім.С’юзан Комен». Члени організації роздавали рожеві стрічки всім учасникам «Пробігу за зцілення».

 

Варто зазначити, що 15 жовтня відмічається «Всесвітній день боротьби із раком молочної залози» і підтримується президентами на державному рівні у 44 країнах світу.

 

Рак молочної залози — найпоширеніше онкологічне захворювання серед жінок. Щороку понад півмільйона жінок у всьому світі помирає через цю недугу.

Найвищі показники захворюваності на рак молочної залози — серед українок віком понад 60 років, хоча вже з 30 років істотно частішають випадки захворювання. Кожній четвертій жінці рак грудей діагностують уже на ІІІ–ІV стадії, коли ефективність лікування значно знижується.

Важливо: рак виліковний за умови його виявлення на I стадії — у 95% жінок, на II стадії — у 80%, на III стадії — у 50% жінок.

 Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь