A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

ЗАВДЯКИ ГУМАНІТАРНІЙ ДОПОМОЗІ ЮНІСЕФ ПОЛОГОВІ БУДИНКИ ПОЛТАВЩИНИ ОТРИМАЛИ СУЧАСНЕ ОБЛАДНАННЯ ТА ЗАБЕЗПЕЧЕНІ РОЗХІДНИМ МАТЕРІАЛОМ НА МІСЯЦІ ВПЕРЕД

Дата: 03.11.2022 18:21
Кількість переглядів: 110

За період воєнного стану на Полтавщину прибувало 5 гуманітарних вантажів від міжнародного фонду ЮНІСЕФ. Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

«Серед медичної допомоги найбільше було обладнання та препаратів для дитячих відділень. Тому гуманітарна допомога була передана усім 11 пологовим закладам, дитячим лікарням у Полтаві та Кременчуці, обласному будинку дитини та медзакладам планового лікування, в складі яких є дитячі відділення», – розповів Дмитро Лунін.

Перинатальний центр ПОКЛ ім. М.В. Скліфосовського отримав від ЮНІСЕФ 8 надсучасних моніторів для реанімаційного відділення та палати інтенсивної терапії, 5 кардіографів, 4 електровідсмоктувачі.

«Наразі у реанімації знаходяться діти, що народилися з малою вагою. Тому ми дуже потребуємо високотехнологічного обладнання, щоб доглядати за важкими пацієнтами. Це апарати штучної вентиляції легень, монітори, які контролюють життєві параметри та спеціальні ліжечка, – розповів завідувач відділення реанімації новонароджених Перинатального центру ПОКЛ ім. М.В. Скліфосовського Андрій Білорус. – Ми отримали монітори від ЮНІСЕФ, які мають дуже високу якість і допомагають у виходжуванні новонароджених. Це сучасне обладнання вимірює сатурацію крові, частоту пульсу, ЕКГ, температурний режим та дихання».

У Міському клінічному пологовому будинку Полтави завдяки ЮНІСЕФ створили резервний запас розхідного матеріалу, медикаментів, а також покращили матеріальну базу закладу і забезпечили усім необхідним пологову залу в укритті.

«Ми отримали значну допомогу від ЮНІСЕФ і створили в пологовому будинку півторамісячний запас на випадок надзвичайних ситуацій. В окремому приміщенні розмістили препаратні та інвентарні комплекти відповідно до потреб кожного з відділень, – розповіла головна акушерка Марія Гасан. – Тут є все для гінекологічного відділення, для анестезії, дитячої реанімації та відділення другого виходжування дитини. Для прикладу в комплекти входять розчини Рінгера, глюкози, фізрозчини, системи до них, шовний, перев’язувальний матеріал та інструментарій. Також протизапальні й жарознижуючі препарати, загалом повний спектр необхідних медикаментів».

Директор КП «Міський клінічний пологовий будинок Полтавської міської ради» Наталія Удовицька показує, облаштовану пологову залу в укритті закладу. В ній теж чимало гуманітарної допомоги від ЮНІСЕФ: монітори пацієнта, ваги для новонароджених, штативи, відсмоктувачі, фонендоскопи, медикаменти, білизна, якісні хірургічні інструменти, стерилізаційні коробки та багато іншого.

Персонал закладів дуже вдячний міжнародним організаціям за допомогу в особливо важкий час.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь