A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

ЗАКЛИКАЄМО АГРАРІЇВ ДОЛУЧАТИСЯ ДО НАПОВНЕННЯ «ІНТЕРАКТИВНОЇ МАПИ РУЙНУВАНЬ АГРОСЕКТОРУ УКРАЇНИ», - МІНАГРОПОЛІТИКИ

Дата: 03.11.2022 18:26
Кількість переглядів: 92

Сьогодні, 2 листопада 2022 року, в Україні презентували «Інтерактивну мапу руйнувань агросектору»

Захід відбувся в Херсонській військовій адміністрації. Розробники проекту – Всеукраїнська Аграрна Рада та проект «Вкурсі Агро» за підтримки Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО).

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський зауважив, що сьогодні аграрії стикаються з великою кількістю викликів – крім війни, на них тиснуть низькі ціни на зерно, складні погодні умови, невизначеність щодо завтрашнього дня.

«Одним із факторів, що ускладнює нам роботу, є обсяг прямих і непрямих руйнувань, які спричинила війна. Я вдячний ВАР, USAID Агро за конструктивні проекти. Завдяки мапі руйнувань, фіксації усіх завданих збитків ми зможемо в подальшому формувати вимоги до їх відшкодування», - наголосив Міністр.

Сергій Кубах, керівник напряму земельної реформи Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО), зазначив, що прямі втрати аграрного сектору України внаслідок війни становлять більше ніж $6 млрд, а загальні втрати - понад $ 30 млрд. До війни торгівля с/г продукцією приносила Україні понад $ 22 млрд, що становило 41% всього експорту.

Заступник голови ВАР Дмитро Кохан розповів, що вся команда разом із юридичними організаціями розробили методичні рекомендації: йдеться про певний перелік дій, які потрібно зробити аграріям, щоб задокументувати злочини, скоєні на підприємстві.

За його словами, до наповнення «Інтерактивної мапи руйнувань агросектору України» можуть долучитися усі охочі. «Нам важливо, щоб це побачив увесь світ, в тому числі міжнародні організації, які приймають політичні рішення щодо підтримки України. Також важливо, щоб до цієї інформації мали доступ інвестиційні та приватні фонди, які можуть знайти на цьому порталі потенційні проекти та співпрацювати із постраждалими підприємствами», – зазначив Дмитро Кохан.

Наразі на мапі зібрано інформацію про 213 пошкоджених об’єктів у 25 територіальних громадах. Переважна більшість з них стосується пошкоджених земельних ділянок. У рамках проекту діє консультаційна безоплатна лінія для всіх підприємств, які постраждали. Зателефонувавши за номером телефону +38 067 46 42 305 (вказаний на сайті інтерактивної мапи: https://www.agrirecovery.com.ua), можна отримати допомогу на будь-якому етапі документування злочину.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь