БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

Катерина Рижеченко провела засідання координаційної ради щодо взаємодії з міжнародними донорами для підтримки ВПО

Дата: 02.12.2022 10:59
Кількість переглядів: 95

Катерина Рижеченко провела засідання координаційної ради щодо взаємодії з міжнародними донорами для підтримки ВПО

 

1 грудня заступник начальника Полтавської ОВА Катерина Рижеченко провела чергове засідання обласної координаційної ради з питань взаємодії з представниками міжнародних гуманітарних, донорських організацій та проєктів міжнародно-технічної допомоги, які опікуються питаннями ВПО.

«Сьогодні проводимо вже друге засідання в такому тісному форматі. Ми створили координаційну раду, щоб володіти найактуальнішою інформацію щодо допомоги від організацій. Не менш важливе питання – координація спільних дій, оперативний розподіл актуальних функцій допомоги за напрямами роботи та подальша тісна взаємодія між собою, – зауважила Катерина Рижеченко, – протягом листопада Полтавщина отримала значну підтримку як для ВПО, так і для загальної життєдіяльності області. У першу чергу, дякуємо Товариству Червоного Хреста України за надану побутову техніку. Також  хотілося б відзначити суттєву підтримку з боку Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН), Дитячого фонду ООН (UNICEF) та багатьох інших. Дякую всім за активну підтримку області та внутрішньо переміщених осіб, щоденну роботу попри виклики зимового часу».

Катерина Рижеченко зауважила, що кількість ВПО, які перебувають на обліку в Полтавській області, залишається на рівні 200 тисяч осіб. На разі в МКП проживають майже 9000 людей.

Проведено детальний моніторинг потреб у закладах проживання ВПО. Серед найнеобхіднішого – ковдри, генератори, бойлери, холодильники, біотуалети та інше. Потреба в них лишається актуальною.

Також Катерина Рижеченко розповіла представникам міжнародних гуманітарних, донорських організацій про роботу пунктів незламності та ознайомила з найбільшими потребами і в цьому напрямі.  

Загалом на сьогодні в області розгорнуто 217 таких пунктів та ведеться робота по їх подальшому облаштуванню.

«Питання координації підтримки ВПО, в тому числі й за участі міжнародних донорів, є одним із пріоритетних на рівні держави та області», – зауважила Катерина Рижеченко.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь