БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

Напередодні Дня Збройних Сил України 116-а окрема бригада Сил ТрО ЗСУ отримала бойовий прапор

Дата: 06.12.2022 15:55
Кількість переглядів: 99

Напередодні Дня Збройних Сил України 116-а окрема бригада Сил ТрО ЗСУ отримала бойовий прапор

 

 У грамоті, підписаній президентом України йдеться: «Вручити бойовий прапор 116-й окремій бригаді територіальної оборони як символ честі, доблесті та слави, як заклик до кожного військовослужбовця Збройних Сил України віддано служити українському народові, мужньо, вміло і непохитно боронити Українську Державу».

Командувач Сил ТрО ЗС України генерал – майор Ігор Танцюра вручив Бойовий прапор командиру бригади полковнику Олександру Чахлову під час офіційних заходів у Києві.

Предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній поблагословив кожного воїна Збройних Сил України  повернутись додому живим, з перемогою та освятив бойові прапори вручені бригадам Сил територіальної оборони.

З 24 лютого по теперішній час 116 окрема бригада територіальної оборони залучена до складу сил та засобів угрупування військ та приймає безпосередню участь у бойових діях та забезпеченні заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії російської федерації проти України.

Вже 26 лютого 2022 року колони техніки російської федерації зайшли у Полтавську область. Перші бої на себе прийняв Веприк Полтавської області. Більше 10 днів на перетині Полтавської та Сумської точилися важкі бої.

На початку квітня підрозділи бригади у ході вдалих контрнаступальних дій вийшли на межі державного кордону України з росією на території Сумської області.

Сьогодні військовослужбовці підрозділів бригади у складі оперативно-тактичного угрупування військ „Суми” продовжують боронити визначені рубежі на території Харківської області, завдавати противнику втрат, сприяють створенню умов відмовитись від подальшого наступу, знищуючи живу силу та техніку противника.

З початку повномасштабної збройної агресії російської федерації чимало військовослужбовців бригади проявили героїзм та мужність в районах виконання бойових завдань та відзначені високими державними нагородами. П’ятеро військовослужбовців нагороджено Орденом за мужність ІІІ ступеня, десять військовослужбовців – відзнакою Головнокомандувача Збройних сил України „За досягнення у військовій службі” ІІ ступеня, два військовослужбовця відзнакою Головнокомандувача Збройних сил України „За взірцевість у військовій службі” ІІІ ступеня. Одному військовослужбовцю присвоєно чергове військове звання посмертно.

 Пресслужба 116-ї окремої бригади ТрО ЗСУ.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь