A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

Дмитро Лунін підбив підсумки тижня в недільному дайджесті

Дата: 26.12.2022 13:11
Кількість переглядів: 80

Дмитро Лунін підбив підсумки тижня в недільному дайджесті

 

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін традиційно підбив підсумки тижня, що минає.

Головна подія – ухвалення обласного бюджету Полтавської області на 2023 рік.

«Доходи заплановані на рівні 4,7 млрд грн, видатки – 4,5 млрд грн. Пріоритетами залишаються оборона та безпека, підтримка переселенців, а також медицина, соціальний захист населення та освіта. Бюджет розвитку – більший за минулорічний – 466 млн грн, – розповів Дмитро Лунін.

На сесії також затвердили Комплексну програму підтримки внутрішньо переміщених осіб на 2023-2024 роки. Вона стосується житлових питань і зайнятості переселенців, а також охоплює соціальний напрям. Такої програми поки що немає в жодній іншій області.

Крім того 10 млн грн область виділяє «Лубнитеплоенерго» на придбання 10 генераторів. Депутати на сесії підтримали відповідне рішення. Завдяки цій техніці котельні підприємства зможуть постачати тепло до осель жителів Лубен і Пирятина, навіть якщо не буде світла.

Цього тижня кількість пунктів незламності, що працюють на Полтавщині, збільшилася до 311. Вони облаштовані в будівлях державних установ та органів місцевого самоврядування, освітніх закладах, у спеціальних наметах ДСНС та інших громадських місцях. В пунктах є електрика, тепло, вода, аптечки, інтернет, дитячий куточок.

В обласній лікарні днями встановили сучасну діагностичну рентген-систему. Цифрові технології дають детальніші зображення, ніж на старих рентген-апаратах. Незабаром запрацює оновлений рентген-кабінет.

Від Міжнародного Комітету Червоного Хреста надійшла чергова гуманітарна допомога: складні ліжка, матраци, подушки, рушники для переселенців, які перебувають у місцях компактного проживання у громадах області.

А ЮНІСЕФ поставило на область 4000 шкільних рюкзаків із канцелярським приладдям. Його отримають діти-переселенці й ті, які перебувають у складних життєвих обставинах. Рюкзаки розподілили між усіма громадами області.

У Миргороді відкрили реконструйовану школу мистецтв. Діти зможуть навчатися там вокалу, танцям, театральному та іншим видам мистецтва. Проєкт реалізували на умовах співфінансування Європейського інвестиційного банку, обласного та міського бюджетів.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь