A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

Полтавським рятувальникам вручили пожежно-рятувальну, інженерну техніку та спорядження

Дата: 30.12.2022 13:47
Кількість переглядів: 77

Полтавським рятувальникам вручили пожежно-рятувальну, інженерну техніку та спорядження

 

В обласному центрі рятувальникам Полтавщини вручили новітню пожежно-рятувальну техніку. Це 25 спеціальних машин та аварійно-рятувальне обладнання й спецінструменти. Все це було придбано як за рахунок державного, так і обласного бюджетів.

«Із перших хвилин повномасштабної війни рятувальники стоять пліч-о-пліч зі Збройними силами України, нашими громадянами та допомагають у ліквідації наслідків того терору, якого завдає нам країна-агресор. На ваші плечі ліг надзвичайно важкий тягар. Але ви гідно несете його: рятуєте життя, ліквідовуєте пожежі, розбираєте завали. Вся Україна вдячна вам!» – наголосив заступник начальника Полтавської ОВА Максим Калінін.

Як зауважив начальник Головного управління ДСНС України у Полтавській області Володимир Салогуб, рятувальники отримали екскаватори, бульдозери, навантажувачі, трали, які доставляють техніку, самоскиди. Є й житлові мобільні комплекси, які використовують під час розгортання зведених загонів для ліквідації важкодоступних масштабних  пожеж. Серед техніки є й снігоболотохід, який  застосовуватимуть для доставки особового складу та пожежної техніки при гасінні торфів, де є велике задимлення  чи сильний паводок.

За рахунок обласного бюджету придбали пожежне обладнання: рукави, електроінструменти та теплові гармати для обігріву. Все це використовуватиме гарнізон області. 

Голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький зауважив, що така техніка конче необхідна рятувальникам. 

«Війна в країні спонукала українців об’єднатися й дати відсіч ворогу. Ми переконані, що перемога буде за нами. І роль рятувальників у цьому процесі розпочалася з першого дня війни і триває досі», – наголосив Олександр Біленький.

Крім того, серед переданого обладнання – генератори різної потужності від 3 до 10 кВт. Їх передадуть на пункти незламності області та використовуватимуть для резервного енергоживлення, безперебійного водо- та теплопостачання для виконання завдань особовим складом ДСНС.

Також є й електрогенератор на 1200 кВт на стаціонарній платформі. Він може доставлятися в будь-яку точку й забезпечувати живлення насосних станцій та теплоенергосистеми. 

Напередодні новорічних свят рятувальників відзначили відомчими нагородами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь