A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

Дмитро Лунін підбив підсумки тижня в недільному дайджесті

Дата: 16.01.2023 13:33
Кількість переглядів: 63

Дмитро Лунін підбив підсумки тижня в недільному дайджесті

 

Начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін традиційно підбив підсумки тижня, що минає.

Зокрема очільник області зазначив, що продовжує відвідувати громади Полтавщини. Цього тижня з робочим візитом побував у Зіньківській громаді. Спільно з керівництвом громади оглянули Центр професійно-технічної освіти. Його необхідно модернізувати, аби молодь здобувала знання на сучасному обладнанні. Відвідав ліцей імені Миколи Зерова, де за співфінансування з обласного бюджету відремонтували покрівлю. У Зіньківській ДЮСШ олімпійського резерву з гандболу подивився зали, в яких тренуються діти. Нині опрацьовують питання ремонту обласного закладу.

 

Також Дмитро Лунін відвідав Миргородську громаду. Незабаром у тамтешній лікарні інтенсивного лікування відкриють сучасне інфекційне відділення. Ремонт двоповерхової будівлі майже завершили. Побував і в санаторії «Слава». Там планують розмістити там до 400 переселенців. Заклад потребує ремонту житлових приміщень, даху, вікон і санвузлів.

Постійно триває робота,  аби жителі області безперебійно отримували послуги з тепло-, водопостачання й водовідведення, попри вимкнення електроенергії. Невдовзі «Полтаватеплоенерго» надійдуть 12 генераторів різної потужності. Кошти на них спрямували з обласного бюджету. Над закупівлею генераторів працює і «Полтававодоканал».

Цього тижня відбулася зустріч із Координаторкою системи ООН в Україні, Гуманітарною координаторкою Деніз Браун. Обговорили перспективи співпраці щодо гуманітарної підтримки регіону, допомоги переселенцям, облаштування місць компактного проживання, підтримки пріоритетних галузей області.

Варто звернути увагу на державні виплати. Зокрема, виплата державних соціальних допомог у 2023 році буде продовжена автоматично. Але отримувачам окремих видів виплат необхідно поновити заяву в органах соціального захисту населення.

Крім того, Дмитро Лунін зазначив, що Полтавщина увійшла до трійки регіонів України, де найбільше медиків-переселенців знайшли роботу за фахом. В нашій області працевлаштувалися 310 фахівців  у сфері охорони здоров’я.

 У громадах Полтавщини продовжують формувати й роздавати продуктові набори для переселенців. Консерви, макаронні вироби, згущене молоко, цукор, олія та печиво – у таких пакунках.

Освітянам області передали 1114 хромбуків, які працюють на базі операційної системи Google Chrome. Першочергово такою технікою забезпечать 95 педагогів-переселенців. Решту розподілять відповідно до потреб між місцевими вчителями й викладачами закладів профтехосвіти.

На Полтавщину надійшла чергова партія гуманітарної допомоги. 28 тонн борошна, 3,5 тонни рису, 2,3 тонни вівсяних пластівців і 4,3 тис. літрів олії. Продукцію передадуть чотирьом обласним закладам охорони здоров’я.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь