БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

Завдяки Швейцарській  агенції  з розвитку  Посольства  Швейцарії  в Україні  на території  Білицької територіальної громади впроваджено проєкт «Доставка   продуктів у громади, де проживають ВПО.

Дата: 20.01.2023 14:16
Кількість переглядів: 89

19 січня відбулася зустріч представника Швейцарської агенції з розвитку Посольства Швейцарії в Україні, Агропромислового холдингу «Астарта – Київ» - заступника генерального директора ТОВ АФ «Добробут» Анатолія Таранушича, Білицького селищного голови Миколи Скрильника, з директором КП «Білики – Агро» Віталієм Трояном та працівниками консервного цеху «Білики – Агро».

Завдяки Швейцарській  агенції  з розвитку  Посольства  Швейцарії  в Україні  на території  Білицької територіальної громади впроваджено проєкт «Доставка   продуктів у громади, де проживають ВПО через стимулювання місцевої економіки».   Особливістю  цього проєкту  є те, що  працівники повинні  бути особи з числа внутрішньо переміщених осіб.

Зі слів  працівниці консервного цеху Тетяни,   вона переїхала в смт.Білики  з  м.Енергодар. Не знала що роботи та як жити далі.  Отримувала гуманітарну допомогу,  в тому числі соління.  Приносячи  ці соління додому, донька говорила, що вони нагадують   дім,  бабусю. Від цього   ставало тепліше на душі. Хотілося щось робити корисне.   Одного разу  , отримуючи гуманітарну  допомогу, запропонувала   свої  послуги на умовах волонтерства. Цього ж дня познайомилася з Наталією, яка   через кілька днів   запропонувала  роботу в   консервному цеху  комунального підприємства «Білики – Агро».  Так вона стала   частинкою  консервного цеху, в якому працює 10 чоловік. Всі  з різних   регіонів України,  війна змінила їх  плани і мрії. Але завдяки  проєкту (праці в  цеху)    знайшли роботу , друзів,  почали жити повноцінно,  отримали можливість  забезпечувати свої сім'ї.

Учасники зустрічі обговорили результати співпраці і підсумували,  що спільні зусилля, направлені на розвиток  громади, дають результати.

Заступник генерального директора ТОВ АФ «Добробут» Анатолій Таранушич  подякував за співпрацю, наголосив, що  співпраця   з Швейцарською  агенцією   з розвитку  Посольства  Швейцарії  в Україні є позитивним прикладом. Ще дві громади  на теренах України    долучилися до подібного проєкту.

Білицький селищний голова Микола Скрильник зазначив, що на території громади проживає 2500 внутрішньо переміщених осіб, які  ми постійно забезпечуємо гуманітарною допомогою, в тому числі продукцією консервного цеху (  соління,   варення,  тушонка).Хотілося б продовжити співпрацю.

Директор КП «Білики – Агро»  Віталій Троян    висловив  подяку Астарті- Київ,  Швейцарській  агенції   з розвитку  Посольства  Швейцарії  в Україні. Наголосив, що   підприємство  створене нещодавно,  в  цей нелегкий час    працює в «турбо» режимі, маємо бажання   і надалі співпрацювати.

Представник Швейцарської агенції   з розвитку  Посольства  Швейцарії  в Україні   акцентував,  що  реалізація цього проєкту  сприяє як підтримці  внутрішньо  переміщених осіб, так і  є  підтримкою місцевої економіки,   сприятиме  реалізації  подібних проєктів  і в майбутньому.   Наголосив на  об'єднуючому  підході до  реалізації  проєкту.

Передав від   громадян Швейцарії   два генератора   для  забезпечення   безперебійного електропостачання об'єктів критичної  інфраструктури  Білицької  територіальної громади.

Микола Скрильник подякував за те, що саме в Біликах реалізовувався згаданий проєкт, за всебічну підтримку та допомогу  Білицькій громаді.

Побажав  здійснення  однієї на всіх мрії - Перемоги! 

Разом до Перемоги!

Працюємо далі…

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь