A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

Максим Калінін зустрівся з представниками проєкту USAID «Говерла»

Дата: 25.01.2023 19:55
Кількість переглядів: 67

Максим Калінін зустрівся з представниками проєкту USAID «Говерла»

 

Заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації Максим Калінін зустрівся з керівником програм із розвитку місцевого самоврядування і децентралізації влади Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Маратом Кюрчевським та заступницею керівника Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Наталією Гнидюк. 

На зустрічі, зокрема, йшлося про допомогу Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» у посиленні спроможності органів місцевого самоврядування області щодо реагування на надзвичайні ситуації, інтеграції внутрішньо переміщених осіб, підготовці інвестиційних паспортів громад та програм відновлення, а також використання проєктного менеджменту для пошуку додаткових інвестицій.

Обговорили подальші напрямки співпраці та реалізацію проєктів в області. Зокрема, проведення спільних тренінгів, семінарів та навчань щодо розробки СЕО-стратегій та інших програмних документів, із питань просторового планування. Одним із напрямків роботи стане експертна підтримка у складі робочої групи щодо оновлення Стратегії розвитку Полтавської області на 2021-2027 роки. 

Максим Калінін розповів про основні напрями роботи області. Зауважив, що серед пріоритетних – допомога військовим, внутрішньо переміщеним особам та забезпечення роботи об’єктів критичної інфраструктури для нормального життя наших людей. Також область є надійною платформою для роботи релокованого бізнесу.

Нині Полтавщина – лідер у прихистку ВПО. За весь період війни наша область прийняла більше 220 тисяч ВПО, це жителі Харківської, Херсонської, Сумської та Запорізької областей. 

«Дякуємо Агентству США з міжнародного розвитку та Проєкту «ГОВЕРЛА» за співпрацю у напрямку підвищення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування, розвитку територій для добробуту громад, покращення якості надання послуг та ефективності управління, – сказав Максим Калінін. – Також ми вдячні за допомогу, яку надає нам ГОВЕРЛА як на обласному рівні, так і на рівні громад для подолання викликів, які постали перед нами через російську агресію та повномасштабну війну. Зокрема генератори та паливо до них нам дуже допомагають під час відключень електроенергії через масовані ракетні атаки рашистів».

Марат Кюрчевський сказав, що USAID розглядає децентралізацію як надзвичайно важливу реформу для покращення добробуту людей на місцях. USAID підтримувало реформу від самого її початку і, незважаючи війну, надалі працюватиме з партнерами для забезпечення сталості реформи.

«Тільки в межах Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» ми вже реалізували низку проєктів у громадах Полтавської області щодо реагування на надзвичайні ситуації, безперебійності надання послуг громадянам, налагодження системи поводження з побутовими відходами, підтримки внутрішньо переміщених осіб, розвитку центру реабілітації дітей з інвалідністю тощо. Водночас ми надзвичайно раді можливості продовжувати спільну з нашими партнерами роботу над проєктами розвитку, які є основою для післявоєнної відбудови», ‒ зазначив Марат Кюрчевський.

Наталія Гнидюк сказала, що стратегії розвитку, комплексні плани просторового розвитку, інвестиційні паспорти громад дозволяють уже зараз планувати післявоєнну відбудову громад. 

«Без сумніву, якість підготовки зазначених планувальних документів залежить від даних, тому Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» всіляко підтримує наших партнерів у розбудові спроможності приймати рішення на основі даних. Крім того, в контексті післявоєнної відбудови значно зросте запит на підготовку ґрунтовних проєктів, тож ми вже зараз допомагаємо громадам розвивати компонент проєктного менеджменту задля залучення додаткових інвестицій», ‒ розповіла Наталія Гнидюк.

У межах співпраці у січні та лютому відбудуться навчання з проєктного менеджменту та залучення ресурсів для представників ОВА, ОМС та громадських організацій.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь