A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

Полтавські платники податків перерахували до дербюджету майже 48 млрд гривень

Дата: 27.01.2023 13:11
Кількість переглядів: 56

Полтавські платники податків перерахували

до дербюджету майже 48 млрд гривень

Упродовж минулого  року платники Полтавщини активно та відповідально забезпечували фінансову стабільність країни. Так, протягом 2022 року до бюджетів усіх рівнів сплачено 65 млрд 815,9 млн гривень.

За словами начальника ГУ ДПС у Полтавській області Андрія Якименка, до державного бюджету за дванадцять місяців 2022 року зібрано платежів у сумі 47 млрд 918,9 млн грн, в т.ч. до загального фонду державного бюджету збір склав 47 млрд 900,2 млн гривень.

В розрізі основних бюджетоформуючих податків загального фонду державного бюджету надходження склали: по податку та збору на доходи фізичних осіб – 3 млрд 894,9 млн грн, в тому числі по військовому збору – 928,7 млн грн; по податку на прибуток – 5 млрд 861,4 млн грн; по ПДВ – 5 млрд 123,9 млн грн; по акцизному податку з вироблених в Україні підакцизних товарів (продукції) – 1,9 млн грн; акцизному податку з ввезених на митну територію України підакцизних товарів (продукції) – 52,9 млн грн; по рентній платі за користування надрами – 32 млрд 758,9 млн грн; по екологічному податку – 138,6 млн грн; по частині чистого прибутку (доходу) – 13,4 млн гривень.

У порівнянні з 2021 роком, сплата до загального фонду державного бюджету зросла на 12 млрд 876,1 млн грн, приріст до очікуваних надходжень склав 36,8 відс., в тому числі: по податку та збору - на доходи фізичних осіб – на 21 відс. (+674,7 млн грн), в тому числі по військовому збору на 15,8 відс. (+127,0 млн грн), по ПДВ – на 2,1 відс. (+105,7 млн грн), по акцизному податку з вироблених в Україні підакцизних товарів (продукції) – на 22,7 відс. (+0,4 млн грн), по акцизному податку з ввезених на митну територію України підакцизних товарів (продукції) – на 11,0 відс. (+5,2 млн грн), по рентній платі за користування надрами – на 73,0 відс. (+13 827,4 млн гривень).

Головне управління ДПС у Полтавській області висловлює вдячність платникам податків, адже сплачуючи вчасно податки та збори, ви робите вагомий внесок у підтримку та розвиток держави.

Цікаві новини про податкову службу в області, а також роз’яснення ви можете дізнатися із субсайту  ГУ ДПС у Полтавській області вебпорталу ДПС  https://poltava.tax.gov.ua/ та офіційної сторінки Facebook https://www.facebook.com/tax.poltava. Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти доступна за посиланням: poltava.ikc@tax.gov.ua .

Головне управління ДПС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь