A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

На базі харчоблоку обласної лікарні розглядають варіант створення підприємства, яке б забезпечувало їжею не лише лікарню, а й інші соціальні заклади

Дата: 02.02.2023 19:22
Кількість переглядів: 58

На базі харчоблоку обласної лікарні розглядають варіант створення підприємства, яке б забезпечувало їжею не лише лікарню, а й інші соціальні заклади

 

1 лютого в межах робочої поїздки Полтавщину відвідали представники Національної асоціації громадського харчування. Оглянули харчоблок обласної клінічної лікарні імені М.В. Скліфосовського.

Засновник Національної асоціації громадського харчування Орест Степаняк розповів, що розглядають ідею на базі лікарняного харчоблоку створити кухню, яка забезпечуватиме гарячою їжею не лише медзаклад, а й інші соціальні об’єкти.

«Це може бути перший пілотний проєкт організації харчування в сфері медицини. Нині в Україні частина лікарень працює із забезпеченням харчування шляхом закупівлі продуктів і приготування обідів працівниками лікарняних харчоблоків. Інша частина лікарень замовляє їжу через кейтерингові компанії, – розповів Орест Степаняк. – Асоціація громадського харчування підтримує всі проєкти й реформи як у сфері освіти, так і медицини. Всім, кому потрібна допомога, ми готові організувати процес: від ремонту, закупівлі обладнання, навчання персоналу – до системи приготування та розповсюдження гарячих й охолоджених обідів».

Нині в харчоблоці обласної лікарні готують від 700 до 800 обідів для пацієнтів. Щоб розширити можливості закладу, необхідні ремонт та закупівля нового обладнання. Представники Асоціації оглянули саме приміщення харчоблоку, обговорили можливості побудови на території лікарні окремого приміщення для зберігання продуктів.

Провели робочу зустріч із представниками Департаменту освіти і науки та Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської ОВА, щоб детально обговорити всі складові реалізації проєкту.

Потім відбулася зустріч із керівництвом Регіонального центру професійно-технічної освіти № 1 м. Кременчука, де в перспективі розглядають створення обласного центру перекваліфікації кухарів. У ньому двотижневі курси проходитимуть працівники лікарняних, шкільних та інших харчоблоків.

Довідково

Громадська організація «Національна асоціація громадського харчування» проводить заходи, що сприяють ефективному впровадженню реформи системи шкільного харчування, яка відбувається за ініціативи та під патронатом першої леді України Олени Зеленської.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь