A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

Олексій Бруслик провів нараду по питанням забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб

Дата: 06.02.2023 18:37
Кількість переглядів: 84

Олексій Бруслик провів нараду по питанням забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб

 

3 лютого в обласній військовій адміністрації відбулася робоча нарада з представниками РВА та ТГ з питань розміщення ВПО, надання гуманітарної допомоги. Заступник начальника ПОВА Олексій Бруслик розповів про подальшу роботу гуманітарного штабу, функції якого передано Полтавському обласному центру соціальних служб.

«Полтавщина продовжує займати лідерські позиції щодо прийому внутрішньо переміщених осіб, тому питання забезпечення їхніх прав та свобод, безпечних і належних умов проживання, їхніх потреб за рахунок гуманітарної допомоги залишається пріоритетним напрямом нашої діяльності, – зауважив Олексій Бруслик. – На рівні райвійськадміністрацій та територіальних громад були визначені відповідальні особи, які надалі забезпечуватимуть усю необхідну комунікацію й вирішення поточних питань щодо прийому та розміщення евакуйованого населення, роботу з внутрішньо переміщеними особами, а також питань отримання й передачі гуманітарної допомоги, яка надходить до області».

Нині Полтавщина підтримує партнерство та взаємодію з понад 30 міжнародними донорськими організаціями, які продовжують підтримувати постраждале населення України. В області створено 229 місць компактного проживання ВПО, у 160 МКП мешкають майже 8 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Загальна кількість вільних місць по області – понад 5 тисяч, а за умови посилення матеріально-технічного оснащення закладів є можливість створити додатково ще 3,6 тисячі ліжко-місць.

Директор обласного центру соціальних служб Світлана Півень та заступник директора – начальник відділу забезпечення гуманітарною допомогою ПОЦСС Інна Шерстюк розповіли про запровадження нового алгоритму отримання, розподілу та надання гуманітарної допомоги у форматі донор-отримувач-набувач. А також про нюанси заповнення онлайн-таблиць щодо моніторингу потреб МКП та обліку ВПО, які там проживають.Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь