БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

Пенсійний фонд області забезпечує своєчасну щомісячну виплату житлових субсидій та пільг 160 тисячам жителів Полтавщини

Дата: 07.02.2023 14:55
Кількість переглядів: 66

Пенсійний фонд області забезпечує своєчасну щомісячну виплату житлових субсидій та пільг 160 тисячам жителів Полтавщини

 

Із 1 грудня Уряд передав функції з призначення житлових субсидій і пільг від органів соцзахисту до Пенсійного фонду. 160 тис. мешканців області забезпечені своєчасною щомісячною виплатою житлових субсидій та пільг. 

Про це повідомив начальник ГУ Пенсійного фонду України в Полтавській області Володимир Тараторін під час наради в голови Полтавської ОВА.

«Головне управління забезпечує своєчасну щомісячну виплату житлових субсидій та пільг 160 тис. мешканців області. Місячна потреба для виплати цих коштів становить 275 млн грн, а середній розмір субсидії (пільги) – 1730 грн, –  зауважив Володимир Тараторін. – Окрім того, розпочалася робота щодо призначення субсидій та пільг, що здійснюється на підставі звернень громадян».

Водночас повноваження щодо прийому зазначених звернень віднесені не тільки до органів Пенсійного фонду України, а й до центрів надання адміністративних послуг, органів соціального захисту населення, що працюють у структурі органів місцевого самоврядування, територіальних громадах. 

Також громадяни можуть звернутися за призначенням субсидії чи пільги дистанційно: поштою, через вебпортал ПФУ або через застосунок «Дія».

За словами Володимира Тараторіна, з грудня 2022 року Головним управлінням із різних джерел було отримано 5,3 тис. звернень для призначення субсидій і пільг. Також на початку цього року введено в експлуатацію нову єдину загальнодержавну програмно-технологічну платформу, до якої під’єднано програмний комплекс «Соціальна громада». Його продовжують використовувати всі місцеві ЦНАПи й територіальні громади під час прийому звернень громадян для призначення пільг і субсидій.

Станом на 1 лютого 2023 року на базі нової програми Головним управлінням вже оброблено понад 2,6 тис. заяв громадян на призначення субсидій та пільг, із яких відповідні виплати призначено 1,1 тис. особам. 

Як зауважив Володимир Тараторін,  робота щодо призначення пільг та субсидій із використанням цифрових технологій потребує налагодження більш тісної взаємодії між усіма профільними службами, органами місцевої виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь