A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

Робоча група із внесення змін до Стратегії регіонального розвитку Полтавщини розглянула запропоновані оновлення в аграрному й екологічному напрямах

Дата: 08.02.2023 16:43
Кількість переглядів: 59

Робоча група із внесення змін до Стратегії регіонального розвитку Полтавщини розглянула запропоновані оновлення в аграрному й екологічному напрямах

 

Відповідно до плану – графіка свої напрацювання щодо змін до Стратегії регіонального розвитку Полтавщини сьогодні представили Департамент агропромислового розвитку і Департамент екології та природних ресурсів ОВА.

Провів засідання заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації Максим Калінін.

Як розповів директор Департаменту агропромислового розвитку ОВА Сергій Фролов, напрацювання, які були в Стратегії за профільним напрямом, залишаються актуальними, але в умовах сьогодення є потреба в корегуванні деяких із них. Перед Департаментом постали нові виклики, зокрема й надання проднаборів для переселенців. Тож до операційних цілей планують додати забезпечення продуктами харчування ВПО, які перебувають у місцях компактного проживання.

Звернули увагу на питання меліорації земель. У планах – відновити потенціал зрошувальних та дренажних систем і щорічно збільшувати зрошувальні площі на 3%. В умовах сьогодення для аграрної сфери важливо готувати кваліфіковані кадри. Впровадження інноваційних технологій і сервісів дасть змогу вирішувати це питання. У планах – підготовка спеціалістів із керування безпілотними апаратами для збору реальних геопросторових даних. Щорічно – до 100 фахівців.

Внаслідок повномасштабної війни російської федерації проти України завдано значної екологічної шкоди довкіллю. Постає важливе завдання впровадження системи екомоніторингу. Актуальними залишаються утилізація хімічних засобів захисту рослин, збереження й відтворення якості довкілля та розвиток екомережі.

За результатами обговорення члени робочої групи внесли свої правки, які будуть враховані при внесенні змін до Стратегії.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь