A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

Єврокомісія представила десятий пакет санкцій проти росії

Дата: 21.02.2023 17:03
Кількість переглядів: 18

Єврокомісія представила десятий пакет санкцій проти росії

 

Європейська Комісія офіційно представила 10-й пакет санкцій ЄС проти росії у відповідь на її агресію проти України. Запропонований пакет санкцій містить торговельні заборони та контроль за експортом технологій на суму 11 мільярдів євро, заявила Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. 

«Протягом майже року російська загарбницька війна сіє смерть і руйнування. Жорстока путінська війна точиться не лише на полі бою — він ще й люто атакує мирних жителів. Агресор мусить заплатити за це. Сьогодні ми підсилюємо тиск 10-м пакетом санкцій. Перше, ми пропонуємо подальші заборони експорту на суму понад 11 мільярдів євро, щоб залишити російську економіку без критично важливих технологій і промислових товарів», – заявила Урсула фон дер Ляєн, представляючи новий пакет санкцій. 


 

Європейська Комісія пропонує запровадити обмеження, які стосуватиметься банківського сектору, доступу до технологій подвійного призначення та передових технологій. Додаткові торговельні заборони на експорт до ЄС мають охопити 47 електронних компонентів, знайдених у захоплених російських системах озброєння, включаючи вертольоти, автомобілі, ракети та безпілотники.

Новий пакет розроблений з метою завдати сильного удару по російському військовому і оборонному сектору, відповідальному за розробку безпілотників, націлених на цивільне населення і цивільну інфраструктуру. Це включає повну заборону експорту для іранських підприємств, які беруть участь у виробництві та постачанні безпілотників до росії.

Пропонується також внесення до санкційного списку низки російських пропагандистів і воєначальників.«Зрештою, борячись з обхідними діями, ми тісно співпрацюємо з державами-членами, суб'єктами господарювання та партнерами. Наш спеціальний представник Девід О'Салліван працює з третіми країнами, щоб забезпечити ретельне виконання санкцій і запобігти обхідним діям. А наступного тижня ми організуємо Форум координаторів санкцій, на якому для зміцнення зусиль із забезпечення виконання санкцій зберуться представники наших міжнародні партнери та держав-членів. Разом ми все міцніше затягуємо росії зашморг. Я закликаю держави-члени швидко прийняти цей новий пакет санкцій. Наша мета полягає в тому, щоб разом із нашими партнерами з «Великої сімки» ввести важливі додаткові санкції до 24 лютого — коли мине рівно рік після того, як Путін почав свою імперську війну», – наголосила Президентка Єврокомісії.

Довідково

З моменту початку неспровокованої повномасштабної збройної агресії російської федерації проти України 24-го лютого 2022 року, Україна та міжнародні партнери запровадили низку санкцій проти рф.

Зокрема, станом на середину лютого 2023 року Радою ЄС введено вже дев’ять пакетів економічних та індивідуальних санкцій у зв’язку з військовою агресією  росії проти України. 16 грудня 2022 року був ухвалений 9-й пакет санкцій ЄС.


 

Євроінтегроаційний портал 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь