A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

На Полтавщині розглядають питання створення військового ліцею

Дата: 22.02.2023 18:44
Кількість переглядів: 42

На Полтавщині розглядають питання створення військового ліцею

 

21 лютого на засіданні Громадської ради при Полтавській облвійськадміністрації обговорили питання створення обласного військового ліцею в Полтаві.

Засідання провів голова дорадчого органу Олександр Дербеньов. Участь у заході взяли заступники начальника Полтавської ОВА Ігор Панченко та Олексій Бруслик, перший заступник голови Полтавської облради Олександр Лемешко.

Заступник начальника обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Едуард Бородай розповів, що потреба створення військового навчального закладу в області назріла давно. У Кременчуці існує ліцей, але його база потребує розширення і доукомплектування, а навчальна база не охоплює всіх послуг. Військові вже вивчали досвід роботи кадетських корпусів в інших областях.

Олексій Бруслик зауважив, що потрібно створити належні умови для функціонування ліцею. Необхідно знайти базу, на основі якої створити відповідні умови для учнів, які там навчатимуться і проживатимуть, а також для викладачів.

«Створення військового ліцею є актуальним. Такий заклад потрібен не лише дітям, які можуть там навчатися.  Це й створення науково-навчальної бази, до якої долучимо наших військових і ветеранів.  Вони передаватимуть свій досвід і навчатимуть підростаюче покоління військовій справі, дисципліні й патріотизму», – розповів Олексій Бруслик.

Розглядають можливість створення закладу на базі одного з ПТУ. Перевагу надаватимуть дітям-сиротам та дітям загиблих військовослужбовців, охочим вчитися військовій справі, з Полтавської області та переселенцям.

Члени Громадської ради підтримали питання формування робочої групи щодо створення військового ліцею.

Також на засіданні Громадської ради розглянули питання створення центрів реабілітації військовослужбовців, відзвітували про роботу ради у 20022 році та затвердили орієнтовний план роботи на 2023 рік.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь