A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

Уряд пропонує жінкам низку інноваційних програм для розширення прав і можливостей в сфері бізнесу та новітніх технологій, - Тетяна Бережна

Дата: 23.02.2023 14:47
Кількість переглядів: 35

Уряд пропонує жінкам низку інноваційних програм для розширення прав і можливостей в сфері бізнесу та новітніх технологій, - Тетяна Бережна

 

Уряд впроваджує інноваційні програми для підтримки підприємниць в Україні та підвищення рівня зайнятості серед жінок, а також надання їм доступу до фінансових ресурсів для розвитку бізнесу.

Про це повідомила заступник Міністра економіки України Тетяна Бережна під час проведення Регіональних консультацій для України з метою підготовки до 67-ої сесії Комісії зі становища жінок.

“На сьогодні українські жінки мають можливість скористатись програмами підтримки, які запровадив Уряд, щоб реалізуватись в сфері бізнесу. Зокрема, можуть взяти мікрогрант до 250 тис. грн на старт чи розвиток власної справи. Понад 7 тисяч жінок подали заявки на мікрогранти через портал Дія, майже півтори тисячі підприємниць отримали таку фінансову підтримку від держави минулого року. У 2023 році ми розширимо цю програму і дамо можливість дружинам ветеранів взяти грант на вдвічі більшу суму для розвитку сімейного бізнесу. Окрім того, з квітня запропонуємо українкам скористатись грантовою програмою “Старт в ІТ” для опанування новітніх технологій, щоб бути більш успішними та конкурентними на ринку праці”, - розповіла Тетяна Бережна.

Заступник Міністра повідомила, що бюджетом поточного року на програму мікрогрантів “Власна справа” передбачено 1,8 млрд грн, що дозволить видати 10 000 мікрогрантів. Вочевидь, близько половини з них отримають підприємниці, адже минулого року 43% мікрогрантів отримали саме жінки. Ще стільки ж з них матимуть можливість пройти навчання за грантові кошти за програмою “Старт в ІТ”, загальний бюджет якої складає 150 млн грн.

Довідково:

Регіональні консультації для України організовані в межах 67-ої сесії Комісії зі становища жінок (КСЖ) у 2023 році, темою якої є «Інновації та технологічний прогрес, а також освіта в цифрову епоху для досягнення ґендерної рівності та розширення прав і можливостей усіх жінок і дівчат».

 Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь