A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

Полтавська ОВА підписала Меморандум про взаєморозуміння з Фондом цивільних досліджень та розвитку США

Дата: 23.02.2023 15:24
Кількість переглядів: 37

Полтавська ОВА підписала Меморандум про взаєморозуміння з Фондом цивільних досліджень та розвитку США

 

22 лютого Полтавська ОВА підписала Меморандум про взаєморозуміння з Фондом цивільних досліджень та розвитку США. Мета співпраці – підвищення рівня кібергігієни серед державних службовців, викладачів та учнів шкіл. Забезпечення кваліфікованої технічної допомоги.

«Україна – один із лідерів у сфері ІТ. Разом із розвитком технологій важливими є інформаційна безпека і кібергігієна. Сьогодні Полтавщина зробила ще один крок у цьому напрямі – підписали Меморандум про взаєморозуміння з Фондом цивільних досліджень та розвитку США, – розповів Дмитро Лунін. – Наша країна плідно працює над цифровою трансформацією – створює нові електронні сервіси й послуги. Тому кіберзахист є пріоритетним завданням. Особливої захищеності потребують об’єкти критичної інфраструктури».

Очільник області наголосив, що підписання Меморандуму – це важливий крок у питанні розвитку регіону, інформаційної безпеки та технологій.

«Щоденно працівники органів державної влади та місцевого самоврядування при виконанні своїх обов’язків усе більше працюють з автоматизованими базами даних, реєстрами та іншими інформаційно-комунікаційними системами для надання жителям публічних послуг. Тому захист персональних даних у цих реєстрах і кіберзахист інформаційних систем є одним з основних завдань», – зауважив заступник начальника Полтавської ОВА Ігор Панченко.

Керівник з операційної діяльності CRDF Global в Україні Михайло Верич зауважив, що співпраця між ОВА та Фондом розпочалася ще до підписання Меморандуму.

«Минулого тижня ми розпочали проведення всеукраїнського навчання з OSINT. У першій групі пройшли навчання 11 представників державних установ Полтавської області. Підписання Меморандуму відкриває можливості для подальшої співпраці з таких напрямів як воркшопи, курси з кібергігієни державних службовців, студентів та дітей, регіонального кластеру з кібербезпеки. Навчальні програми з кібербезпеки реалізуються завдяки підтримці Державного Департаменту США», – розповів Михайло Верич.

Довідково. CRDF Global була заснована у 1995 році Національним науковим фондом США (NSF) з метою сприяння міжнародному науково-технічному співробітництву через надання грантів, технічних ресурсів та проведення навчання для науковців, дослідників, інноваторів. Центральний офіс CRDF Global розташований в Арлінгтоні (штат Вірджинія), США із географією програм, яка охоплює понад 40 країн по всьому світу та діє на території Близького Сходу, Європи, Євразії та Північної Африки.

 Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь