A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

Із Гуманітарного штабу ОВА у громади області передають партію допомоги для переселенців

Дата: 24.02.2023 10:00
Кількість переглядів: 59

Із Гуманітарного штабу ОВА у громади області передають партію допомоги для переселенців

 

Громади Полтавщини отримують від Штабу з надання гуманітарної допомоги населенню Полтавської ОВА необхідні речі для внутрішньо переміщених осіб. Цю допомогу надали ЮНІСЕФ та Міжнародний Комітет Червоного Хреста. Громади роздадуть її переселенцям.

Серед речей – розкладні ліжка з матрацами, комплекти постільної білизни, подушки, ковдри, рушники й термоси. Крім того, комплекти зимового одягу для дітей від 1 до 8 років.

Начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін розповів, що від 38 громад області надійшли заявки до Гуманітарного штабу. Відповідно до них і відбувається видача. Потім громади передадуть усе переселенцям, які знайшли прихисток на їхніх територіях, а також у місця компактного проживання.

«Загалом громади отримають 5,1 тис. комплектів постільної білизни, по 3 тис. ковдр і подушок, понад 2 тис. рушників, 1 тис. термосів і понад 1,5 тис. розкладних ліжок із матрацами. 4 тис. комплектів зимового одягу для дітей від 1 до 8 років. А також 3 генератори для забезпечення роботи укриттів у закладах освіти та пункту незламності», – сказав Дмитро Лунін.

Заступник директора – начальник відділу забезпечення гуманітарною допомогою Полтавського обласного центру соціальних служб Інна Шерстюк зазначила, що це перша цього року видача гуманітарної допомоги.

«Такого виду допомогу ми надавали і торік. Зараз йдемо за принципом дозаповнення, щоб у нас усі місця компактного проживання були облаштовані. Враховуємо потреби переселенців, які проживають у приватних домоволодіннях», – сказала Інна Шерстюк.

Як розповіла начальник відділу соціального захисту населення Новооржицької селищної ради Лідія Матвієнко, у громаді постійно вивчають потреби внутрішньо переміщених осіб. Насамперед опікуються сім’ями з дітьми, одинокими непрацездатними громадянами та особами з інвалідністю.

«Ми замовляли дитячий одяг для різного віку, а також постільні набори. Наразі місця компактного проживання цим забезпечені, тому ми будемо роздавати сім’ям, які знайшли житло, – розповіла Лідія Матвієнко. – Оголошувати про допомогу будемо через старостинські округи. Буде централізоване підвезення до сіл, де люди зможуть отримати цю допомогу».

Представник гуманітарного центру допомоги переселенцям Зіньківської міської ради Костянтин Ангелов зазначив, що потреби формували за запитами переселенців, які живуть у громаді.

«Цього разу отримуємо подушки, матраци, постільну білизну, одяг, ліжка, – сказав Костянтин Ангелов. – Будемо роздавати частину на місця компактного проживання та в родини, які проживають у приватних будинках».

Великобагачанська та Лубенська громади отримали генератори від Агенції стратегічних резервів Республіки Польща. Генератор потужністю 6,5 кВт забезпечуватиме електроенергією укриття Великобагачанської школи. Два генератори (потужністю 2,5 кВт та 7,5 кВт) передали Лубенській громаді. Вони забезпечуватимуть живленням Засульський ліцей і пункт незламності в Центрі культури і дозвілля Лубен.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь