A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

Майже 1 млрд грн податку на доходи фізичних осіб сплачено платниками Полтавщини

Дата: 24.02.2023 15:33
Кількість переглядів: 62

 

Майже 1 млрд грн податку на доходи фізичних осіб

сплачено платниками Полтавщини

 

Податок на доходи фізичних осіб – є одним із основних бюджетоформуючих платежів до місцевих бюджетів. За перший місяць 2023 року від платників Полтавщини надійшло 946,4 млн гривень. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на суму 152,7 млн грн, або на 19,2 відсотків. Такий показник свідчить про високу відповідальність та сумлінність платників податків.

Як повідомив журналістам заступник начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Олег Волошинов, для збільшення надходжень податку на доходи фізичних осіб, Головним управлінням ДПС у Полтавській області систематично проводиться робота по забезпеченню додаткових надходжень до бюджетів, зокрема, шляхом легалізації найманої праці та детінізації заробітної плати; залучення до декларування громадян; активізації проведених спільних заходів з органами місцевого самоврядування щодо боротьби з мінімізаторами заробітної плати (виплатою заробітної плати у розмірі меншому за мінімальний); контролю за надходженнями податку на доходи фізичних осіб від інших доходів, зокрема з доходів у вигляді орендної плати за земельні частки (паї). 

Станом на початок лютого 2023 року доходи за 2022 рік задекларували 538 громадян на суму 104,0 млн гривень. Сума надходжень з податку на доходи фізичних осіб, що підлягає сплаті до бюджету склала 4,0 млн грн та 0,6 млн грн військового збору.

Звертаємо увагу, що з граничними строками подання податкової декларації про майновий стан і доходи можна ознайомитися за посиланням: https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2023/granichni-stroki-podannya-podatkovoi-deklaratsii/?fbclid=IwAR26RHzgR0Udcl28EXUJLHFcHPH_xT1flmmELuib2jg8k-zn9xcXl4y5IVY .

Актуальні бюджетні рахунки на 2023 рік для сплати податків, зборів та платежів розміщені за посиланням: https://poltava.tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/.

Головне управління ДПС у Полтавській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь