A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

Дмитро Лунін: У Полтаві відкрили «Акварену» – перший об’єкт національного рівня, збудований в області за понад 30 років незалежності

Дата: 06.03.2023 19:43
Кількість переглядів: 55

Дмитро Лунін: У Полтаві відкрили «Акварену» – перший об’єкт національного рівня, збудований в області за понад 30 років незалежності

 

На Полтавщині спортивний комплекс олімпійського зразка національного рівня «Акварена» вперше прийняв спортивні змагання. Там провели чемпіонат області з плавання серед юнаків.

«Перший об’єкт олімпійського зразка, збудований на Полтавщині за понад 30 років незалежності України, прийняв відкритий чемпіонат області з плавання серед юнаків. Вперше тут провели змагання. Взяли участь більше 130 дітей із Харкова, Сум, Горішніх Плавнів, Кременчука та Полтави», – розповів начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

Він зазначив, що близько десятиліття спорткомплекс був «класичним» міським довгобудом. «Його то будували, то відмовлялися від цієї ідеї. Коли наша команда розпочала працювати в області, розуміли, що так залишатися далі не може й час завершувати епоху довгобудів у Полтаві. Програма Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» дала змогу нарешті перетворити об'єкт на одну з найбільших спортивних локацій області», – додав Дмитро Лунін.

У межах програми «Велике будівництво» Полтавщина отримала державну субвенцію у розмірі 105 млн. Крім того, залучені кошти з обласного й міського бюджетів.

«Будівельні роботи завершили наприкінці 2021-го. Готувалися вводити спорткомплекс в експлуатацію, набирали персонал, планували перші змагання на березень 2022-го. Повномасштабна війна перекреслила ці плани. Проте завдяки нашим незламним захисникам ми нарешті змогли провести, як і хотіли, чемпіонат області», – зазначив Дмитро Лунін.

Він розповів, що «Акварена» – це сучасний і комфортний спортивний комплекс. Із басейнами на 50 і 25 метрів, тренажерною залою, сауною з басейном, конференц-залою. Це спортивний магніт області, який дасть можливість тренуватися дітям і дорослим та проводити спортивні заходи всеукраїнського рівня.

«Акварена» вирізняється серед інших об’єктів по Україні, адже має окремо басейни для тренування й для проведення змагань. У меншому – 25-метровому – спортсмени розминаються, готуються до запливів, а в 50-метровому вже змагаються.

Спорткомплекс розроблений на основі стандартів та правил проведення змагань Міжнародної федерації плавання FINA та відповідає усім вимогам доступності. У закладі можна проводити всеукраїнські змагання, збори національних команд, активно залучати дітей та молодь до спорту.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь