A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

На Полтавщині працюють на планом гуманітарного реагування області на 2023 рік

Дата: 06.03.2023 22:34
Кількість переглядів: 55

На Полтавщині працюють на планом гуманітарного реагування області на 2023 рік

 

Сьогодні відбулося чергове щомісячне засідання обласної координаційної ради міжнародних донорів, які опікуються питаннями гуманітарної підтримки внутрішньо переміщених осіб. 

Засідання під головуванням заступника начальника Полтавської ОВА Олексія Бруслика відбулося на базі Полтавського офісу Управління гуманітарних справ ООН в Україні. 

Традиційно обговорили поточну ситуацію в області щодо підтримки й інтеграції ВПО, посилення матеріальної бази закладів колективного проживання за рахунок ремонтних робіт та устаткування, а також поточні проблемні та технічні питання, які потребують оперативного вирішення. 

Зокрема було відзначено активність у лютому Міжнародного Комітету Червоного Хреста, Міжнародної організації з міграції, Дитячого фонду ООН UNICEF, Польського державного агентства стратегічних резервів та БО «Світло надії».

Окремим блоком для обговорення було презентовано План гуманітарного реагування області на 2023 рік, проєкт якого розроблено Полтавською обласною військовою адміністрацією на основі міжнародного досвіду відповідно до ключових напрямів та інструментів підтримки внутрішньо переміщених осіб в області. 

Окрім забезпечення гуманітарною допомогою з використанням алгоритму «донор-отримувач-набувач», план охоплює питання житлового забезпечення, покращення спроможності закладів освіти виконувати функцію місць компактного проживання, сприяння інтеграційним та атаптаційним процесам постраждалого населення, зокрема ВПО. 

Пропозиції й доповнення від представників донорських інституцій будуть внесені протягом першої половини березня, а надалі план буде презентовано широкому загалу.

Представник БФ «Карітас Полтава» Алла Раковецька озвучила щодо старту нової освітньої ініціативи «Освіта не чекає», спрямованої на подолання кризового періоду для школярів області. 

Представники ГО «Проліска» висловили готовність підтримати проведення ремонтних робіт у 15 МКП області, а також надати відповідне устаткування для облаштування належних умов тимчасового проживання. 

У межах співпраці з МОМ та ПРООН заплановано посилення компоненту надання психологічної підтримки та допомоги постраждалому населенню, зокрема з числа військовослужбовців та членів їх родин.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь