A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

НАТО розпочинає курс з розбудови потенціалу для боротьби з тероризмом

Дата: 13.03.2023 14:13
Кількість переглядів: 58

НАТО розпочинає курс з розбудови потенціалу для боротьби з тероризмом

 

НАТО запустила онлайн-курс з розбудови потенціалу для боротьби з тероризмом, відкритий для учасників із країн Альянсу та партнерів.

2020 році НАТО офіційно запустила свою стандартизовану навчальну програму з боротьби з тероризмом. З того часу експерти працюють над перетворенням Довідкової навчальної програми з боротьби з тероризмом (CTRC) на комплексний онлайн-курс. Спираючись на модулі CTRC, цей курс (eCTRC) надає інструмент дистанційного навчання, який допоможе учасникам зрозуміти виклики, які створює міжнародний тероризм, і розробити ефективні відповіді.

«Як визнається в Стратегічній концепції НАТО, прийнятій минулого року на саміті НАТО в Мадриді, тероризм залишається постійною асиметричною загрозою безпеці, яка однаково впливає на держави-члени та партнерів», – Джеймс Аппатурай, заступник помічника Генерального секретаря Відділу нових викликів безпеці НАТО. виділено. «Запуск eCTRC демонструє рішучість НАТО боротися з тероризмом у всіх його формах і проявах і підтримує довгострокове бачення Альянсу на наступне десятиліття щодо розширення допомоги з розбудови потенціалу для партнерів, які стикаються з проблемами безпеки», він також сказав.

«Завдяки Довідковому навчальному плану з боротьби з тероризмом Альянс допоміг Україні та Йорданії розробити власні індивідуальні стратегії та курси з боротьби з тероризмом», – додав Бурку Сан, заступник помічника Генерального секретаря НАТО з операційного відділу. «Відтоді зростає зацікавленість інших партнерів НАТО щодо використання навчальної програми як у цивільних, так і у військових освітніх і навчальних закладах. НАТО продовжить допомагати навчальним закладам партнерів у тому, що вони інтегрують довідкову програму з боротьби з тероризмом у свої навчальні програми», – підкреслила вона.

Доктор Саджан Гохель, редактор довідкового навчального плану з боротьби з тероризмом, зазначив, що eCTRC відображає інноваційні можливості НАТО, надаючи практичний навчальний інструмент для професійної військової освіти, який об’єднує численні дисципліни та набори навичок, незалежно від географічного розташування. «eCTRC служить платформою для комплексного, поглибленого та критичного розуміння тероризму», – сказав він.

eCTRC містить понад 350 діаграм, подкастів, малюнків і зображень, 20 прикладів, а також завдання для обговорення, що забезпечує інтерактивне навчання. Курс буде доступний на платформі eAcademy Програми вдосконалення оборонної освіти (DEEP) , а також на навчальних веб-сайтах Командування ОЗС НАТО з питань трансформації, Школи НАТО Обераммергау та Оборонного коледжу НАТО. Зразок  версії  доступний для тестування.

 Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь