A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

Іноземці, які служать у лавах українського війська, можуть отримати українське посвідчення водія за спрощеною процедурою

Дата: 22.03.2023 11:44
Кількість переглядів: 47

Іноземці, які служать у лавах українського війська, можуть отримати українське посвідчення водія за спрощеною процедурою

 

Для іноземців та осіб без громадянства, які уклали контракт і проходять військову службу в Збройних Силах України, Державній спеціальній службі транспорту чи Національній гвардії, спростили процедуру отримання українського посвідчення водія.

Як повідомив начальник сервісного центру МВС у Бутенках Сергій Гузь, 17 березня набули чинності відповідні зміни, передбачені постановою Кабінету міністрів України від 14 березня 2023 року № 228.

Укладаючи контракт на службу, іноземці отримують військовий квиток та статус особи, яка тимчасово проживає на території України й відтепер ці документи дозволяють отримати спрощений доступ до державних послуг. Тож іноземні громадяни можуть пройти навчання в автошколі з підготовки та перепідготовки водіїв транспортних засобів та отримати посвідчення водія вперше, а також обміняти чи відновити своє іноземне посвідчення на українське, після складання теоретичного та практичного іспитів у сервісних центрах МВС.

Сергій Гузь пояснив, які документи їм потрібно надати для цього:

  • дійсний паспортний документ іноземця або документ, що підтверджує особу без громадянства;
  • військовий квиток;
  • довідку з військової частини, з якою укладено контракт;
  • медичну довідку про придатність до керування транспортними засобами (у разі проходження навчання в автошколі та отримання посвідчення водія вперше).

Адресою місця проживання підданого іншої країни та адресою для офіційного листування з питань експлуатації транспортних засобів вважатиметься адреса військової частини, яка зазначається в довідці про перебування особи на військовій службі в лавах українського війська.

Послуга з обміну або отримання посвідчення водія вперше надається  іноземцям навіть за відсутності в документах адреси місця проживання або ідентифікаційного коду.

Якщо ж громадянин іноземної держави отримав посвідчення водія в країні-підписанті двосторонньої угоди про взаємне визнання посвідчень водія (Італія, Іспанія, Туреччина та ОАЕ), то складати іспити йому не потрібно.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь