A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

Майже половина громад Полтавщини мають власні Стратегії розвитку

Дата: 28.03.2023 17:16
Кількість переглядів: 50

Майже половина громад Полтавщини мають власні Стратегії розвитку  

 

Затверджені Стратегії розвитку мають 28 із 60 територіальних громад області. У Кременчуцькому районі таких 6 громад, Лубенському – 2, Миргородському – 11, у Полтавському – 9. Про це на апаратній нараді повідомив директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ОВА Дмитро Мандріков.  

«Департаментом налагоджено співпрацю з територіальними громадами щодо активізації роботи з розробки власних стратегій. У січні 2023 року всім направили методичні рекомендації щодо порядку розроблення, затвердження, реалізації, проведення моніторингу й оцінювання. Провели онлайн-наради з головами та представниками органів місцевого самоврядування, на яких розглянули питання необхідності активізації роботи моніторингу і стану розробки стратегій», – зауважив Дмитро Мандріков.   

За його словами, розроблена стратегія розвитку для громад надає чіткі пріоритети розвитку, зосередження на вирішенні першочергових проблемних питань, залучення інвестиційних ресурсів та донорських коштів, отримання фінансування за державними програмами. 

Начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін зауважив, що допомогти в розробці власних стратегій можуть ті громади, які вже затвердили їх й активно реалізовують. 

«Хто ще працює над місцевими стратегіями, можете скористатися можливістю і попросити допомоги у тих територіальних громад, які пройшли весь цей шлях, розробили план заходів та їх реалізують. Вивчайте також досвід обласної адміністрації або обласної ради, або, наприклад, Кременчуцької громади», – зазначив Дмитро Лунін. 

За словами заступника начальника Полтавської ОВА Олексія Бруслика, реалізація та розроблення стратегій розвитку територіальних громад – важливий індикатор можливостей та спроможності громади.

Згідно з законодавством громади мають завершити розробку і затвердження власних стратегій розвитку до кінця цього року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь