БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

У Полтаві відбувся фінал футбольного турніру, присвяченого пам’яті Героя України Андрія Конопльова

Дата: 19.05.2023 22:11
Кількість переглядів: 85

У Полтаві відбувся фінал футбольного турніру, присвяченого пам’яті Героя України Андрія Конопльова

18 травня у Полтавській громаді відбувся фінал турніру серед дитячо-юнацьких команд, присвячений пам'яті Героя України Андрія Конопльова.

Із рахунком 8:1 перемогла команда ДЮФШ «Ворскла». Друге місце зайняли хлопці з Миргорода, третє – у ДЮСШ «Лубни».
«Турнір майже місяць тривав в усіх районах Полтавщини. Долучилися 40 команд», – розповів голова волонтерського центру «Червона калина» Руслан Рогов.
Переможці районних змагань зустрілись у фінальних матчах у Полтаві. Перший турнір на честь Героя України Андрія Конопльова проводили серед дорослих команд у 2021 році. Наступного разу планують організувати в Пирятині, де живе родина воїна.
За фінальними поєдинками в Полтаві спостерігали рідні воїна. Зокрема, дружина Галина, а 9-річному сину Олексію дали право першому символічно вдарити по м’ячу у фінальному поєдинку за перше місце між командами Полтави та Миргорода.
«Для мене дуже цінно, що є такий турнір на честь Андрія. Це значить, що подвиг героїв не забувають, – розповіла дружина Галина Конопльова. – Чоловік хоч і не був футболістом, йому було б дуже приємно спостерігати за запеклими баталіями на стадіоні. Цього року турнір проводять дитячий, і це дуже правильно, адже підростаюче покоління має бути патріотично вихованим».
На турнір до Полтави приїхав голова Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України при Президентові України Сергій Куніцин, який вручав гравцям м’ячі від Федерації футболу.
Довідка
Андрій Конопльов народився 29 квітня 1977 року. Навчався в Лубенському професійно-технічному училищі №12, де отримав спеціальність зварювальника. Протягом кількох років трудився на Пирятинському сирзаводі, останні роки працював у Пирятинській філії ПАТ «Лубнигаз». 7 серпня 2014 року був мобілізований, а загинув 23 січня 2015 року. Незаконні збройні формування на Донеччині здійснили наступ на взводний опорний пункт, застосовуючи при цьому стрілецьку зброю, танки та артилерію. Старший сержант Конопльов діяв рішуче, попередивши командування та здійснивши кілька влучних пострілів, знищив один із ворожих танків. Потім підбив і другий. Завдяки вчинку Андрія, який пожертвував своїм життям, наступ противника був відбитий і позиції утримані. У 2018 році Андрію Конопльову присвоєно звання «Герой України» посмертно.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь