A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

Якісне сервісне обслуговування платників податків та надання адміністративних послуг – одна із основних функцій податкової служби.

Дата: 29.05.2023 09:14
Кількість переглядів: 17

Якісне сервісне обслуговування платників податків та надання адміністративних послуг – одна із основних функцій податкової служби.

У період з січня по квітень 2023 року до Кобеляцької державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Полтавській області для отримання адміністративних послуг, консультацій із питань податкового законодавства (зокрема, з інших питань, які відносяться до компетенції податкових органів) звернулися 1285 платників податківфізичних осіб-підприємців, юридичних осіб, а також мешканців Кобеляцької та Білицької територіальних громад та мешканців із інших територій України.

Найбільш запитуваними є і залишаються послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки, їх отримали 789 фізичних осіб, з них 140 громадян з інших регіонів України. Видано 155 довідок/відомостей про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків, із них 19 громадянам з інших регіонів України.

Також протягом поточного року фахівці Центру обслуговування платників Кобеляцької ДПІ зареєстрували 63 платника єдиного податку, 13 реєстраторів розрахункових операцій, КОРО – 34, РК28. Опрацьовано 170 заяв платників  єдиного податку на перереєстрацію та внесення змін, видано 26 витягів  із реєстру платників єдиного податку, в тому числі 15 витягів платникам Новотроїцького району Херсонської області.

Щоденно опрацьовуються відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо реєстрації та обліку платників. Зокрема, за 2023 рік було опрацьовано 231 відомость.

Надання адміністративних послуг є і залишається пріоритетним напрямком в роботі Кобеляцької ДПІ, але при цьому в ЦОП Кобеляцької платникам та громадянам надаються консультативні та інформаційні послуги щодо порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, користування електронними сервісами ДПС, щодо використання програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді та на магнітних носіях. Працівниками ДПІ проводиться робота щодо залученості платників податків до подачі звітності в електронному вигляді, в тому числі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадян.

Постійно проводиться робота з видачі картки платника податків, приймання вхідної кореспонденції,  взяття на облік платників податків, платників єдиного внеску, об’єктів оподаткування та об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням, погодження довідки-розрахунку про видачу коштів для виплати заробітної плати без перевірки сум сплати єдиного внеску, видача довідок про підтвердження статусу податкового резидента.
З метою  погодження довідки - розрахунку щодо сплати єдиного соціального внеску для установ банків звернулось 3 платника.

Фахівці Центру обслуговування платників податків завжди готові надати допомогу в отриманні адміністративних та інших послуг, які надаються органами Державної податкової служби не лише громадянам Кобеляцької територіальної громади, але й мешканцям із інших регіонів України.

Вищевказані адміністративні послуги можна отримати безпосередньо в ЦОП за адресою: м.Кобеляки, вул.Касьяна, 2, та отримати консультації за телефоном 3-25-93.

 

Кобеляцька ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь