БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

Олена Зеленська побувала на навчанні з нових технологій для працівників шкільних харчоблоків

Дата: 31.05.2023 19:00
Кількість переглядів: 42

Олена Зеленська побувала на навчанні з нових технологій для працівників шкільних харчоблоків

У Борисполі, у Державному професійно-технічному навчальному закладі «Бориспільський професійний ліцей», відбувся етап теоретично-практичного курсу «Сучасні тенденції в організації шкільного харчування» для працівників харчоблоків закладів загальної середньої освіти Київської області. У ньому взяли участь 21 кухар та шкільні медсестри.

Як і попередні, цей курс організовано в межах ініційованої першою леді Оленою Зеленською реформи шкільного харчування. Він має на меті підвищення кваліфікації майстрів виробничого навчання у сфері організації роботи та підвищення кваліфікації кадрів для шкільних їдалень.
Дружина Президента відвідала Бориспільський професійний ліцей і поспілкувалася з організаторами й учасниками навчання.

«Попри війну наші діти здобувають знання, тож повинні мати для цього всі умови. Якісне харчування – чи не головна з них, бо, як уже неодноразово казала, безпосередньо впливає на те, як засвоюються знання. Наші діти переживають такі страшні воєнні випробування, що дати їм усе найкраще – наш обов’язок», – наголосила Олена Зеленська.

З грудня до травня в Борисполі навчання пройшли 500 осіб, зокрема працівники харчоблоків 58 опорних закладів освіти: кухарі, медичні сестри з дієтичного харчування, відповідальні за організацію харчування у школах.

Торік було започатковано перші кулінарні хаби на Київщині та в місті Львові. А вже зовсім скоро у трьох областях (Тернопільській, Одеській, Полтавській) будуть створені такі осередки, у яких планують підготувати 60 «агентів змін» з новими сучасними навичками. Ці хаби використовуватимуть як місце навчання для наявних кухарів.

У червні заплановано провести практичні семінари для працівників харчоблоків 25 шкіл (100 осіб), до 1 вересня – організувати навчання для працівників усіх опорних і базових шкіл (210 закладів освіти, 816 осіб).

Мета проекту – створення кулінарних хабів та підготовка «агентів змін» для реформи шкільного харчування.

Кулінарні хаби - це навчально-практичні центри на базі закладів професійно-технічної освіти, що здійснюють підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації кухарів, забезпечують співпрацю з питань перепідготовки працівників шкільних харчоблоків.
«Хто такі «агенти змін»? Такі самі люди, які просто знають і вміють дещо більше й можуть передати ці знання та вміння далі – для загального розвитку та успіху», – наголосила перша леді.

Довідка. У листопаді 2022 року за підтримки Національної асоціації громадського харчування було вибудувано модель організації навчання та підвищення кваліфікації кухарів закладів освіти. Спільно з Національним управлінням у справах освіти та молоді Естонської Республіки (HarNo) проведено семінар-навчання та підготовлено 32 тренери з-поміж майстрів виробничого навчання закладів професійно-технічної освіти області для підготовки працівників їдалень освітніх установ.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь