БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО НАМІРИ ПКС «СТАРТ» ЗДІЙСНИТИ ЗМІНУ ДІЮЧИХ        ТАРИФІВ (ПОВНИЙ ПЕРЕГЛЯД ДЛЯ СПОЖИВАЧІВ У СФЕРІ УПРАВЛІННЯ   ТВЕРДИМИ ПОБУТОВИМИ ВІДХОДАМИ)  З 01 СІЧНЯ 2024 РОКУ

Дата: 02.11.2023 15:08
Кількість переглядів: 182

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО НАМІРИ ПКС «СТАРТ» ЗДІЙСНИТИ ЗМІНУ ДІЮЧИХ        ТАРИФІВ (ПОВНИЙ ПЕРЕГЛЯД ДЛЯ СПОЖИВАЧІВ У СФЕРІ УПРАВЛІННЯ   ТВЕРДИМИ ПОБУТОВИМИ ВІДХОДАМИ)  З 01 СІЧНЯ 2024 РОКУ
 

       Виконавець послуг з поводження твердих побутових відходів на території Білицької  територіальної громади – Підприємство Комунальної Служби “СТАРТ» повідомляє, що до виконавчого комітету Білицької селищної ради на виконання вимог Порядку інформування споживачів інформації про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, що затверджений наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 р. №130, Порядку розгляду органами місцевого самоврядування розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунків тарифів на комунальні послуги, поданих для їх встановлення, затвердженого Постановою КМУ від 26.09.2023р. №1031 «Про затвердження Порядку формування середньозваженого тарифу на послугу з управління побутовими відходами, а також тарифів на збирання, перевезення, відновлення та видалення побутових відходів» подано для затвердження тарифи на послуги з управління  твердими побутовими відходами.

        На сьогодні діють тарифи на підприємстві, які затверджені рішенням двадцять дев’ятої сесії селищної ради сьомого скликання від 06 лютого 2019 року №3 (дане рішення набуло чинності 3 01 березня 2019 року ) у розмірі:

       - для населення - 66,00 грн. за 1м.куб,з особи 11,00 грн. на місяць (з ПДВ);

        - для бюджетних установ-72,70 грн. за 1м.куб (з ПДВ);

        - для інших споживачів-76,00 грн. за 1м.куб (з ПДВ).

         Актуальність перегляду встановлених тарифів обумовлена наступними об’єктивними причинами:

       - зростанням цін на паливно-мастильні матеріали, вартості матеріальних ресурсів;

       - зростанням прожиткового мінімуму для працездатних осіб та рівня мінімальної заробітної плати,зміною галузевих коефіцієнтів.

         Планування витрат ПКС «СТАРТ» здійснено із застосуванням державних і галузевих нормативів використання матеріальних та паливно – енергетичних ресурсів, норм з оплати праці, нормативів витрат з управління та обслуговування виробництва, з урахуванням фактичних даних, техніко-економічних розрахунків, з урахуванням ставок податків, зборів,цін на матеріальні ресурси та послуги на плановий період.

          Повна собівартість послуги з управління твердими побутовими відходами становить -      1380,50 тис. грн.

           Вартість паливно-мастильних матеріалів зросла відповідно на 183,4% (в діючому тарифі вартість ПММ 26,08 грн. за1л, в плановому 47,82 грн. за 1л без ПДВ).

          Розрахунок витрат на оплату праці розрахований відповідно до Законів України «Про працю», «Про державний бюджет України» відповідно змін і доповнень до Галузевої угоди та для забезпечення гарантій оплати праці на підприємстві.

           З 01.01.2024 року прогнозований прожитковий мінімум для працездатних осіб становить 3028,00 грн., галузевий коефіцієнт 180%. Відповідно зростання заробітної плати до попереднього рівня відбулося на 168,9%, відповідно зросли і нарахування на фонд заробітної плати .

           Згідно планових розрахунків середньозважений тариф становить:

  • для населення, бюджетних установ і інших - 296,66 грн. за 1м.куб без ПДВ

            Плановий тариф з ПДВ становить - 355,99 грн. за 1 м. куб.

  • на 1 особу в місяць - 47,47 грн.

Порівняння діючих тарифів та поданих на затвердження тарифів  на послуги управління з ТПВ по ПКС «СТАРТ»

Споживачі

Діючий тариф

( грн. з ПДВ )

Тариф поданий на затвердження

( грн. з ПДВ )

Відхилення тарифів у бік збільшення

( грн. з ПДВ )

1

2

3

4

Послуги з поводження з побутовими відходами за 1 м. куб.

Населення

66,00

355,99

289,99

на 1 особу при нормі

 

 

 

1,60 м. куб. на рік

11,00

47,47

36,47

Бюджетні установи

72,70

355,99

283,29

Інші установи

76,00

355,99

279,99

 

      З метою зменшення економічного навантаження та покриття збитків підприємства згідно із статтею 15 Закону України «Про ціни і ціноутворення» Білицькою селищною радою розроблений проєкт Програми відшкодування різниці в тарифах на послуги з поводження твердих побутових відходів  на території  Білицької селищної територіальної громади на 2024 рік.

      Структуру тарифів на послуги з управління  твердих побутових відходів можна переглянути на сайті Білицької селищної ради : https://bilycka-gromada.gov.ua/.

     Строк, протягом якого приймаються обґрунтування, зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, іх об’єднань встановлюється протягом 7 календарних днів з дня повідомлення споживачів про намір зміни тарифу на офіційному сайті Білицької  селищної ради.

     Зауваження і пропозиції приймаються для розгляду ПКС «Старт» за адресою: 39220, смт.Білики, вул. Костенка Василя , буд. 10

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь