A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО НАМІРИ КП «БУТЕНКІВСЬКЕ» БІЛИЦЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ЗДІЙСНИТИ ЗМІНУ ДІЮЧИХ ТАРИФІВ В                     У СФЕРІ УПРАВЛІННЯ   ТВЕРДИМИ ПОБУТОВИМИ ВІДХОДАМИ  З 01 СІЧНЯ 2024 РОКУ

Дата: 02.11.2023 15:24
Кількість переглядів: 160

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО НАМІРИ КП «БУТЕНКІВСЬКЕ» БІЛИЦЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ЗДІЙСНИТИ ЗМІНУ ДІЮЧИХ ТАРИФІВ В                     У СФЕРІ УПРАВЛІННЯ   ТВЕРДИМИ ПОБУТОВИМИ ВІДХОДАМИ  З 01 СІЧНЯ 2024 РОКУ

      Виконавець послуг з поводження твердих побутових відходів на території Білицької  територіальної громади –  Комунальне підприємство «Бутенківське» Білицької селищної ради повідомляє, що до виконавчого комітету Білицької селищної ради на виконання вимог Порядку інформування споживачів інформації про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, що затверджений наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 №130, Порядку розгляду органами місцевого самоврядування розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунків тарифів на комунальні послуги, поданих для їх встановлення, затвердженого Постановою КМУ від 26.09.2023 №1031 «Про затвердження Порядку формування середньозваженого тарифу на послугу з управління побутовими відходами,а також тарифів на збирання,перевезення, відновлення та видалення побутових відходів» подано для затвердження тарифи на послуги з управління  твердими побутовими відходами.

          На сьогодні діють тарифи на підприємстві,які затверджені рішенням виконавчого комітету Бутенківської сільської ради 22.03.2019 р.№34 у такому розмірі:

         - для населення - 53,64 грн. за 1м.куб, з особи 6,26 грн. на місяць (без ПДВ);

         - для бюджетних установ - 56,68 грн. за 1м.куб (без  ПДВ);

         - для інших споживачів - 63,26 грн.  за 1м.куб ( без ПДВ).

          Актуальність перегляду встановлених тарифів обумрвлена наступними об’єктивними причинами:

         -зростанням цін на паливно-мастильні матеріали, вартості матеріальних ресурсів;

        -зростанням прожиткового мінімуму для працездатних осіб та рівня мінімальної заробітної плати, зміною галузевих коефіцієнтів.

           Планування витрат КП  «Бутенківське» здійснено із застосуванням державних і галузевих нормативів використання матеріальних та паливно – енергетичних ресурсів, норм з оплати праці, нормативів витрат з управління та обслуговування виробництва,                 з урахуванням фактичних даних, техніко-економічних розрахунків, з урахуванням ставок податків, зборів,цін на матеріальні ресурси та послуги на плановий період.

          Повна собівартість послуги з управління твердих побутових відходів становить -      1660089 тис. грн.

          Вартість паливно-мастильних матеріалів зросла відповідно на 183,4% (в діючому тарифі вартість ПММ 26,08 грн. за 1л, в плановому  47,82 грн. за 1л без ПДВ).

         Розрахунок витрат на оплату праці розрахований відповідно до Законів України «Про працю», «Про державний бюджет України» відповідно змін і доповнень до Галузевої угоди та для забезпечення гарантій оплати праці на підприємстві.

        З 01.01.2024 року прогнозований прожитковий мінімум для працездатних осіб становить 3028,00 грн., галузевий коефіцієнт 180%. Відповідно зростання заробітної плати до попереднього рівня відбулося на 168,9%, відповідно зросли і нарахування на фонд  заробітної плати .

        Згідно планових розрахунків середньозважений тариф становить:

       Для населення,бюджетних установ і інших - 464,35 грн. за 1м.куб без ПДВ;

       На 1 особу в місяць -54,17 грн.

Порівняння діючих тарифів та поданих на затвердження тарифів  на послуги управління з твердими побутовими відходами  по КП «Бутенківське» Білицької селищної ради

Споживачі

Діючий тариф

( грн. з ПДВ )

Тариф поданий на затвердження

( грн. з ПДВ )

Відхилення тарифів у бік збільшення

( грн. з ПДВ )

1

2

3

4

Послуги з поводження з побутовими відходами за 1 м. куб.

Населення

53,64

464,35

410,71

на 1 особу при нормі

 

 

 

1,40 м. куб. на рік

6,26

54,17

47,91

Бюджетні установи

56,68

464,35

407,67

Інші установи

63,26

464,35

401,09

 

      З метою зменшення економічного навантаження та покриття збитків підприємства згідно із статтею 15 Закону України «Про ціни і ціноутворення» Білицькою селищною радою розроблений проєкт Програми відшкодування різниці в тарифах на послуги з поводження твердих побутових відходів  на території  Білицької селищної територіальної громади на 2024 рік.

      Структуру тарифів на послуги з управління  твердих побутових відходів можна переглянути на сайті Білицької селищної ради : https://bilycka-gromada.gov.ua/.

      Строк, протягом якого приймаються обґрунтування, зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, іх об’єднань встановлюється протягом 7 календарних днів з дня повідомлення споживачів про намір зміни тарифу на офіційному сайті Білицької  селищної ради.

     Зауваження і пропозиції приймаються для розгляду КП «Бутенківське» Білицької селищної ради за адресою: 39213, с. Бутенки, вул. Полтавська , буд. 48

 Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь