A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

На Полтавщині в межах програми «Поверни посмішку герою» безкоштовно встановлюють імпланти пораненим бійцям

Дата: 03.01.2024 10:35
Кількість переглядів: 34

На Полтавщині в межах програми «Поверни посмішку герою» безкоштовно встановлюють імпланти пораненим бійцям

Лікування

У Полтавській області стоматологи встановили перші два зубні імпланти бійцю після важкого поранення. Дороговартісні імплантати надають благодійники, робота та витратні матеріали – за рахунок обласного бюджету. Для військових процедура безкоштовна.

Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

Обласний центр стоматології долучився до реалізації благодійної програми «Поверни посмішку герою». Це проєкт БФ DENTAL HELP UA, який надає партнерам-клінкам дороговартісні імпланти провідних виробників світу.

«Працівники нашого центру в тісній співпраці зі співробітниками кафедри «Ортопедичної стоматологі з імплантологією» ПДМУ проводять лікування бійцям, а дороговартісні імплантати надають благодійники, – розповіла заступник головного лікаря з медичної частини «Полтавського обласного центру стоматології» Наталія Лупаца. – Скористатися послугами зубної імплантації можуть учасники бойових дій, які отримали щелепно-лицьове поранення, звільнені військовополонені».

Перші два імпланти встановили військовослужбовцю Богдану, який у січні 2022 року отримав у бою важке поранення.

«Куля увійшла в одну щоку, в іншу вилетіла. Так я втратив зуби у верхньому ряду та пошкодив нижні, – розповідає Богдан. – До цього навіть жодного разу не був уна прийому у стоматологів. Лікуванням дуже задоволений, нині звикаю до нових імплантів та вчусь посміхатися».

У перші дні нового року лікарі зняли останні шви пацієнту після операції, Богдан згодом повертається до військової частини.

«До центру Богдан потрапив з діагнозом «дефект зубного ряду, втрата жувальної ефективності на 22 %». Раніше таких пацієнтів протезували знімними протезами. Але наразі за стандартами НАТО всі військові, учасники бойових дій, мають отримати протезування тільки незнімними конструкціями. Тому бійцю було показане встановлення дентальних імплантатів. І завдяки програмі «Поверни посмішку герою» ми втановили 2 імплантати, після цього ще буде протезування», – пояснила доцент кафедри ортопедичної стоматології з імплантологією ПДМУ Оксана Добровольська.

У центрі продовжує діяти обласна програма лікування та зубопротезування для військових. У 2024 році з обласного бюджету на відновлення стоматологічного здоров’я воїнів ЗСУта пільгових категорій спрямують до 10 мільйонів гривень, що на 3 мільйони більше, ніж минулоріч.

Скористатися послугою можна, звернувшись до Полтавського обласного стоматологічного центру.

У 2023 році 365 бійців уже пройшли безкоштовне протезування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь