A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

Реєстрація надавачів соціальних послуг: чому це важливо?

Дата: 03.01.2024 10:36
Кількість переглядів: 39

Реєстрація надавачів соціальних послуг: чому це важливо?

Забезпечення якісних та доступних соціальних послуг не лише пріоритет державної соціальної політики, а й об’єктивна вимога сьогодення.

Ефективна реалізація вказаного завдання можлива через розбудову мережі надавачів соціальних послуг на рівні територіальних громад.

Водночас, установи, заклади, організації незалежно від форми власності, які фактично надають соціальні послуги повинні відповідати критеріям діяльності надавачів соціальних послуг та бути внесеними до Реєстру надавачів соціальних послуг.

Чому це важливо?

Враховуючи глобалізаційні процеси та важливість залучення додаткових ресурсів для забезпечення сталого розвитку територіальних громад та країни в цілому, саме включення надавача до державного Реєстру є обов’язковою умовою для участі в :

  • експериментальних та пілотних проєктів, які передбачають отримання фінансової та іншої підтримки за кошти державного бюджету та міжнародних фондів;
  • проектах та ініціативах з отримання грантової (міжнародно-технічної) та благодійної допомоги для забезпечення реагування на виклики війни, роботи з постраждалим населенням та уразливими категоріями громадян;
  • цільових програмах та заходах різного рівня, спрямованих на розвиток соціальної сфери.

Що для цього створено?

Із 16 лютого 2023 року в рамках Єдиної інформаційної системи соціальної сфери, як окрема підсистема функціонує „Реєстр надавачів соціальних послуг” (https://www.msp.gov.ua/content/reestr-nadavachiv-socialnih-poslug.html).

Реєстр забезпечує механізм прозорості ринку надавачів соціальних послуг. Завдяки його функціонуванню держава та органи соціального захисту населення мають доступ до інформації про всіх надавачів соціальних послуг.

Станом на 01.01.2024 року до Реєстру по Полтавській області включено
93 установи, заклади, організації, які надають соціальні послуги, відповідають визначеним критеріям та подали необхідні підтверджуючі документи, з них:

  • 66 закладів/установ комунальної власності територіальних громад;
  • 15 комунальних закладів/установ обласного підпорядкування;
  • 1 державний заклад (Спеціалізований Миргородський санаторій «Слава»);
  • 11 установ недержавного (приватного) сектору.

Як зареєструватись?

Відповідно до Порядку ведення Реєстру, суб’єктами реєстрації визначено виконавчі органи сільських, селищних, міських рад.

Прийняття документів/відомостей, що подаються для внесення до Реєстру забезпечуються Реєстраторами - посадовими особами суб’єкта реєстрації, які мають відповідні права доступу до Реєстру.

Список уповноважених реєстраторів тергромад (у форматі exel), а також перелік документів, які необхідно подати юридичній особі та фізичній особі – підприємцю для внесення до Реєстру на сайті ОВА за посиланням https://poda.gov.ua/documents/146587

Довідкова інформація та консультації щодо включення до Реєстру надавачів доступні за телефоном відділу надання соціальних послуг Департаменту соціального захисту населення Полтавської ОВА (0532) 68-12-77

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь