A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

Підтримка захисників і ветеранів війни, промоція спорту серед молоді, цифровізація Полтавщини – Філіп Пронін підбив підсумки тижня

Дата: 14.01.2024 16:00
Кількість переглядів: 34

Підтримка захисників і ветеранів війни, промоція спорту серед молоді, цифровізація Полтавщини – Філіп Пронін підбив підсумки тижня

Традиційно начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін підбив підсумки тижня. «Всебічна підтримка захисників і ветеранів війни – один з фокусів уваги обласної влади. Працюємо, щоб на Полтавщині розвивався адаптивний спорт. До нього долучаються ветерани війни з області, серед яких вже є світові рекордсмени та переможці змагань», – розповів Філіп Пронін.

Обласний простір «Полтавщина непоборна» діятиме в «Акварені». Нещодавно придбали 7 нових тренажерів. Кошти на них заробив сам заклад.
«Соціальна активність і самореалізація ветеранів війни і військових – наше спільне завдання», – акцентував Філіп Пронін.
Ветеран війни з Полтави Артем Погорілий представлятиме Україну на змаганнях з адаптивних видів спорту у США. Їх проведуть у березні в Лас-Вегасі.
«Свої вміння у складі національної збірної продемонструють 30 українських військових з інвалідністю. Артем боротиметься за першість у плаванні та волейболі сидячи. Вболіваємо за земляка», – зауважив Філіп Пронін.
Дуже важливо заохочувати до занять спортом молодь.
«Полтавщина долучилася до загальнонаціонального проєкту фізичного виховання школярів «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». Ініціатива об'єднає понад 8 тисяч шкіл країни, а це майже 300 тисяч учнів, – повідомив Філіп Пронін. – Освітні заклади вже формують команди. Вони змагатимуться на різних етапах у п'яти видах спорту. Це баскетбол, волейбол, футзал, спортивне орієнтування та черлідинг».
На Полтавщині вже утворено 479 команд школярів. Найбільше із футзалу та волейболу – понад 160 в кожному виді. Реєстрація команд триває до 1 лютого. Охочих закликають долучитися до наймасштабнішого шкільного спортивного руху України.
«Системно продовжує роботу група «Прозорість і підзвітність». Постійно у фокусі – захисні споруди в навчальних закладах, – зауважив Філіп Пронін. – Ситуацію з будівництвом укриття в Лубенській школі №6 за понад 32 млн грн детально проаналізували спеціалісти БЕБ, Держаудитслужби, податківці. Вказали на низку ризиків. Вони стосуються зокрема виконавців робіт. Замовник будівництва має розірвати договір із підрядником. Тримаємо це питання на контролі. Кошти мають використовувати ефективно і прозоро».
Міжнародна організація з міграції допомагатиме будувати в нашій області житло для ВПО та інших людей, які постраждали від війни.
«На зустрічі з представниками МОМ обговорили деталі пілотного проєкту і шляхи подальшої взаємодії. Ініціатива передбачає реконструкцію та будівництво інфраструктури двох категорій – доступного й соціального житла. Загалом на території області планують створити 350-400 квартир. Спільними зусиллями досягнемо бажаного результату», – акцентував Філіп Пронін.
Полтавщина цифровізується.
У Дія Центрі тепер надаватимуть більше послуг. До переліку додали ще 67 позицій, усього їх буде 678.
Модернізований ЦНАП у Полтаві працює близько двох тижнів. За цей час люди вже отримали майже 2 тисячі адмінпослуг у зручному безбарʼєрному просторі.
«Розробили на Полтавщині Реєстр соціальних виплат. Його створили завдяки співпраці ОВА з ІТ-командою NIX. Відтак усі соціальні виплати за обласними програмами будуть зібрані на одній платформі. Це перший такий ресурс, створений в Україні на рівні регіону. Наразі розробники взаємодіють із працівниками органів соцзахисту для удосконалення програмного комплексу й подальшого запуску Реєстру», – сказав Філіп Пронін.
Полтавщина увійшла до трійки областей-лідерів за індексом цифрової трансформації за підсумками 2023 року.
До уваги брали вісім складових. Серед них розвиток ЦНАПів, впровадження режиму «без паперів», інституційна спроможність, цифрова освіта, розвиток інтернету.
«Не зупиняємося на досягнутому. Цифровізація – важливий інструмент, завдяки якому люди отримують послуги доступно, швидко і прозоро. Працюємо далі», – підсумував Філіп Пронін.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь