БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

«Понад 140 млн грн спрямовано до держбюджету через приватизаційні аукціони на Полтавщині», – Ірина Смірнова

Дата: 24.01.2024 08:03
Кількість переглядів: 33

«Понад 140 млн грн спрямовано до держбюджету через приватизаційні аукціони на Полтавщині», – Ірина Смірнова

Минулого року Фонд держмайна України перерахував до бюджету 2,6 млрд грн. Продано 371 об’єкт. Сума сплаченого ПДВ від приватизаційних угод склала майже 538 млн грн. Про це на брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини розповіла начальник Регіонального відділення Фонду держмайна України по Полтавській та Сумській областях Ірина Смірнова.

«2023 року до держбюджету через приватизаційні аукціони в Полтавській області спрямовано понад 140 600 000 грн. 24 об’єкти знайшли нових власників», – говорить Ірина Смірнова.

Протягом року відбулася приватизація чотирьох майнових комплексів державних підприємств.

«За 85 млн грн продали Жовтневий спиртовий завод. 6,8 млн грн виручили за єдиний майновий комплекс державного підприємства «Полтавський експортно-технічний центр Держпраці». Понад 900 тис. грн надійшло за Кременчуцьку міжрайонну коконосушарку «Міжрайшовк» та 31 млн грн – за «Полтавський комбінат хлібопродуктів». Інші об’єкти менші за площами та ціною, але не менш привабливіші для малого та середнього бізнесу», – зазначає Ірина Смірнова.

Кошти, отримані від продажу та оренди державних об’єктів, уже спрямовані на зміцнення обороноздатності України та перезавантаження й оздоровлення економіки. Цього року фахівці ФДМУ ставлять завдання, щоб ефективність приватизації лише зростала. В інвестиційному меню регіонального відділення Фонду представлені об’єкти, що зацікавлять представників різних видів бізнесу. 

«На електронний аукціон виставлено єдиний майновий комплекс «Лубенське агроторгове підприємство». Найближчим часом будуть виставлені «Лохвицький спиртовий комбінат» та «Державний інститут по проектуванню підприємств м’ясної та молочної промисловості «Полтавадіпром’ясомолпром». Також пропонуємо невеликі об’єкти: нежитлові будівлі, гаражі, виробничі будівлі», – зауважує Ірина Смірнова.

Важливим напрямом роботи Фонду держмайна є передача вільних приміщень державних підприємств та установ в оренду, що відбувається, як і приватизація, через електронні аукціони.

Ірина Смірнова наголошує, що кожний громадянин може ініціювати об’єкти для оренди або приватизації. Отримати консультацію можна безпосередньо в Регіональному відділенні Фонду держмайна України по Полтавській та Сумській областях за адресою вулиця Небесної Сотні, 1/23, м. Полтава. Ознайомитися з лотами можна на сторінках в фейсбуці та телеграмі.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь