БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

Питання недопущення поширення сказу та африканської чуми свиней розглянули на всеукраїнській нараді

Дата: 25.01.2024 08:26
Кількість переглядів: 30

Питання недопущення поширення сказу та африканської чуми свиней розглянули на всеукраїнській нараді

24 січня 2024 року під головуванням першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького відбулася онлайн-нарада, під час якої розглянули питання щодо недопущення поширення сказу та африканської чуми свиней шляхом регулювання чисельності диких кабанів та хижих хутрових м’ясоїдних тварин на територіях областей, на яких не ведуться бойові дії.

Участь у нараді взяли  заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації Володимир Когут, директор Департаменту агропромислового розвитку облвійськадміністрації Сергій Фролов, начальниця Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській  області Яніна Аранчій, начальник  Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Іван Климась.

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Полтавській області з 16 по 25 жовтня 2023 року на території мисливських угідь усіх форм власності області проведено кампанію пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин. Вручну було розкладено майже 390 тисяч доз вакцини. ЇЇ надала держава на безоплатній основі. Охоплено понад 15 тисяч квадратних кілометрів територій мисливських угідь області.

Через місяць після закінчення щеплення диких тварин, користувачі мисливських угідь добули 466 лисиць та надали фахівцям державних лікарень ветеринарної медицини для проведення відбору біологічного матеріалу та направлення його для проведення лабораторного контролю за ефективністю здійснення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин.

На сьогодні в області 7 неблагополучних пунктів, з них 5 – по сказу, перехідних з 2023 року, у яких проводяться оздоровчі заходи та 2 неблагополучних пункти, які зареєстровані у 2024 році.  

Також в області протягом минулого року було зафіксовано три випадки африканської чуми свиней. Заходи щодо запобігання розповсюдження АЧС запроваджені у відповідності з вимогами чинного законодавства.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь