БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

51 територіальна громада має власні стратегії місцевого розвитку

Дата: 31.01.2024 16:06
Кількість переглядів: 30

51 територіальна громада має власні стратегії місцевого розвитку

У Полтавській ОВА на онлайн-нараді з представниками територіальних громад  обговорили питання стану розробки місцевих стратегій розвитку та підбили підсумки спільної роботи.

Як зауважила т.в.о. директора Департаменту Олена Онупко, в межах співпраці з 32 громадами протягом минулого року було проведено 9 онлайн нарад.

«На зібраннях визначали проблемні питання та шляхи їх вирішення. Фахівці департаменту надавали системну методологічну та консультативну допомогу, сприяли  в підборі експертів з розробки стратегічних документів, проходженні процедури стратегічної екологічної оцінки, – сказала Олена Онупко. – Також громади надавали до Департаменту проєкти власних стратегій, які опрацьовувались на відповідність державній і обласній стратегіям та вимогам чинного законодавства. Загалом для 29 ТГ надали 39 письмових  рекомендацій»

За результатами такої співпраці 23 територіальні громади області завершили роботу над розробкою проєктів стратегій та затвердили їх сесіями місцевих рад. Протягом 2023 року були затверджені стратегії в Білицькій, Гадяцькій, Градизькій, Драбинівській, Заводській, Кобеляцькій, Козельщинській, Комишнянській, Краснолуцькій, Лубенській, Машівській, Новооржицькій, Новосанжарській, Новогалещинській, Оболонській, Решетилівській, Семенівській, Скороходівській, Терешківській та Хорольській громадах, в січні поточного року – у Великосорочинській, Зіньківській та Чутівській громадах.

В решті 8 громадах робота триває – затвердження очікується протягом І кварталу 2024 року. Виняток складає Коломацька громада, яка, на жаль, незважаючи на неодноразові звернення Департаменту так і не включилась в роботу із написання стратегії, напрацювання в цьому напрямку відсутні.

Загалом на сьогодні 51 територіальна громада (або 85%) мають власні стратегії місцевого розвитку.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь