A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

#Соціальна_послуга натуральної допомоги. Черговий інформаційний дайджест Департаменту соцзахисту ОВА

Дата: 24.02.2024 12:00
Кількість переглядів: 16

#Соціальна_послуга натуральної допомоги. Черговий інформаційний дайджест Департаменту соцзахисту ОВА

Департамент соціального захисту населення продовжує інформаційну компанію з популяризації соціальних послуг. Попередньо на офіційній сторінці Facebook вже розміщено базову інформацію щодо системи соціальних послуг області, а також опублікувано дайджести щодо отримання послуг соціального таксі та догляду вдома.

Поряд з ними, не менш затребуваною є послуга натуральної допомоги, яка включає в себе перукарські послуги, прання білизни та одягу, ремонт одягу та взуття, рубання дров, косіння трави, надання продуктів харчування, предметів і засобів особистої гігієни, санітарно-гігієнічних засобів та засобів догляду, одягу, взуття та інших предметів першої необхідності, обробіток присадибної ділянки.

В області близько 40 % громадян похилого віку мешкають у сільській місцевості, де отримання базових побутових послуг ускладнено географічним розташуванням та інфраструктурною доступність.

Протягом 2023 року послугою натуральної допомоги охоплено 48 тис. осіб.

Для наближення соціальних послуг до уразливих категорій населення, які за станом здоров’я або через похилий вік не в змозі самостійно відвідувати необхідних їм спеціалістів, при 38 територіальних центрах соціального обслуговування, центрах надання соціальних послуг функціонують мультидисциплінарні команди, до складу яких залучені, зокрема перукар, швея, машиніст із прання білизни, робітник із комплексного обслуговування.

У минулому році фахівцями мультидисциплінарних команд надано соціальну послугу 8 тис. осіб.

Крім того, з метою наближення побутових послуг до населення у 17 територіальних громадах (Білицька, Глобинська, Гребінківська, Кобеляцька, Козельщинська, Кременчуцька, Котелевська, Оболонська, Оржицька, Пирятинська, Решетилівська, Шишацька, Семенівська, Терешківська, Хорольська, Чорнухинська, Щербанівська) функціонують 29 віддалених робочих місць працівників територіальних центрів, в яких працюють перукарі, швеї, машиністи з прання білизни, робітники з комплексного обслуговування, якими надано послуги понад 5 тис. осіб.

У 2023 році віддалене робоче місце перукаря Центру надання соціальних послуг Терешківської сільської ради створено у с. Копили Полтавського району.

Для отримання послуги заявник або уповноважена особа повинна звернутись до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення територіальної громади, ЦНАП або безпосередньо до територіальних центрів соціального обслуговування та центрів надання соціальних послуг.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь