A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

Допомога в будівництві фортифікаційних споруд, відкриття Центру рекрутингу, робота групи «Прозорість і підзвітність» – Філіп Пронін підбив підсумки тижня

Дата: 24.03.2024 09:00
Кількість переглядів: 38

Допомога в будівництві фортифікаційних споруд, відкриття Центру рекрутингу, робота групи «Прозорість і підзвітність» – Філіп Пронін підбив підсумки тижня

Начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін підбив підсумки тижня роботи обласної адміністрації.

«Протягом тижня ворог кілька разів атакував Полтавщину. Найголовніше – обійшлося без жертв та постраждалих, – зазначив Філіп Пронін. – Учора ворог здійснив наймасштабнішу за останній час атаку на українську енергетику. В області застосовували превентивні вимкнення підстанцій та графік аварійних відключень. Уламками пошкоджено покрівлі трьох приватних будинків у Миргородському районі. Мобільні вогневі групи відпрацювали по повітряних цілях у Кременчуцькому районі».

Вся Україна залучена до зведення фортифікаційних споруд задля зміцнення обороноздатності.

«Бригади від нашої області допомагають будувати захисні конструкції на сході країни. Побував на Донеччині, особисто проінспектував хід виконання робіт нашими бригадами», – розповів Філіп Пронін.

Перший Центр рекрутингу української армії відкрили у Полтаві.

«Реалізовуємо цей проєкт спільно з Міністерством оборони України. Це простір, де не видають повістки. Тут працюють три фахові рекрутери. Вони нададуть інформацію про наявні вакансії в різних військових формуваннях, розкажуть про переваги служби за призовом та контрактом», – зауважив Філіп Пронін.

На Полтавщині стартувала посівна кампанія. Аграрії почали посів ярих зернових культур.  

«Вже засіяли перші 25 тисяч гектарів площ. Загалом до весняного посіву в області заплановано близько 1,4 мільйона гектарів. Урожай Полтавщини – у надійних руках наших аграріїв», – додав Філіп Пронін.

 Полтавщину відвідали заступники Міністра освіти і науки України Дмитро Завгородній та Євгенія Смірнова.

«Разом оглянули заклади профтехосвіти, які отримали сучасну техніку у межах проєкту EU4Skills. Поспілкувалися про важливість популяризації робітничих професій та оновлення матеріально-технічної бази закладів. Приділили увагу й дошкільній освіті. Обговорили успішні кейси та перспективи розвитку освітніх закладів», – говорить Філіп Пронін.

Група «Прозорість і підзвітність» продовжує роботу.

«Фахівці робочої групи «Прозорість і підзвітність» детальніше проаналізують закупівлі Кременчуцької та Полтавської громад. Перша стосується реконструкції будинку квартирного типу. Є ризики неналежного виконання договору й незаконного заволодіння коштами. Бюро економічної безпеки спрямувало замовнику рекомендацію розглянути можливість розірвання договору, – зауважив Філіп Пронін. – Інша закупівля стосується нанесення дорожньої розмітки у Полтавській громаді. Винесли це питання на розгляд у зв’язку з суспільним резонансом і публікаціями у медіа. Журналісти звертали увагу на ризики завищення вартості на розхідні матеріали. До наступного засідання аудитори і податківці детально перевірять закупівлю, а поліція – переможця. Прозоре, цільове й відповідальне використання бюджетних коштів – наше спільне завдання», – підкреслив Філіп Пронін.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь