A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

У Полтавській академії неперервної освіти навчали методиці формування психологічно безпечного середовища в закладах освіти

Дата: 23.03.2024 11:23
Кількість переглядів: 47

 

Жінки Сидять

Психологи Полтавської академії неперервної освіти імені М.В. Остроградського провели для працівників психологічної служби системи освіти тренінг «Формування психологічної компетентності педагога з розвитку резильєнтності у дітей та базового ставлення до дітей, що пережили психотравмуючі події». Захід відбувся в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» #тияк #MentalHealthUA

Учасники дводенного тренінгу опанували практичну методику з формування безпечного середовища, алгоритм підсилення особистої спроможності педагогів долати стрес та сприяти збільшенню ефективності психологічної адаптації учнів. Тренери Тетяна Хорошева та Самойлюк Ольга, методисти навчально-методичного кабінету психологічної служби ПАНО імені М.В. Остроградського, працювали з 23 фахівцями за такими тематичними сесіями: формування довіри та початок роботи; психологічний стрес і травма, прояви стресу у дітей різних вікових категорій; піклування та турбота педагога про себе; розуміння та принципи психосоціальної підтримки дітей, що пережили психотравмуючі події.

-  В основу тренінгу покладено програму «Безпечний простір», розроблену науковцями Національного університету «Києво-Могилянська академія» на основі  підходу резилієнс, визнаному на міжнародному рівні, з доведеною ефективністю на практичному досвіді роботи авторів з 2015 року з дітьми, їхніми батьками і вчителями, які перебували в зоні військового конфлікту; з серпня 2022 року  застосування програми поширилося і на Полтавщину, що стало своєчасним підтримуючим ресурсом для вчителів та дітей, тому продовжуємо знайомити з методикою фахівців для запровадження в закладах освіти області – поділилася Тетяна Хорошева, сертифікована тренерка Всеукраїнського проєкту «SAFE SPACE ‒ Невідкладна психосоціальна підтримка для учнів та шкільних учителів».

Юлія Ющенко, регіональний координатор Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», передала учасникам тренінгу комплекти друкованих матеріалів, які знайомлять з інструментами й техніками підтримки ментального здоров'я та поповнять куточки ментального здоров’я, створені в закладах освіти для дітей та їх батьків, педагогів.  

  • Психологічна стійкість є важливим елементом освітнього процесу в умовах війни, тому і педагогам, щоб правильно реагувати на реакції дітей, зберігати власне здоров’я, варто розширювати свою психологічну компетентність, наступний тренінг з даної теми планується провести у жовтні 2024 року – наголосив заступник директора ПАНО ім. М.В. Остроградського Вадим Пилипенко.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь