Завдяки гранту від держави фермерське господарство Полтавщини розширило виробництво
Завдяки гранту від держави фермерське господарство Полтавщини розширило виробництво

Фермерське господарство з Лубенського району отримало грант від держави на суму 17 мільйонів гривень за програмою «єРобота» на розвиток садівництва, ягідництва, виноградарства і тепличного господарства.
Завдяки цьому аграрії змогли збільшити площі садів та побудували нові теплиці. 10 мільйонів витратили на розвиток садівництва. Новими деревами яблук та груш засадили 25 га. 7 мільйонів спрямували на будівництво теплиць. Реалізація цього проєкту дозволила створити нові робочі місця та розширити виробництво.
Заступник начальника ПОВА Володимир Когут та директор Департаменту агропромислового розвитку ОВА Сергій Фролов відвідали господарство, поспілкувалися з керівництвом та працівниками. Обговорили можливості підтримки малого та середнього бізнесу, реалізацію продукції на вітчизняних ринках та вихід на міжнародні.
«Урядова грантова програма дозволяє підтримувати господарства, які займаються овочівництвом та садівництвом. Серед переваг – можливість аграріям розширити чи розвивати власний бізнес за напрямами «Своя справа», «Свій сад», «Своя теплиця», «Новий рівень», – зауважив Володимир Когут. – Насамперед ініціатива спрямована на малого та середнього виробників, які б могли забезпечити споживача свіжою продукцією ягідництва, фруктами і овочами, а також маштабувати обсяги виробництва та створювати нові робочі місця».
Фермерське господарство працює вже 8 років. Вирощує фрукти, овочі та ягоди, а також переробляє та консервує їх. На площі 46 га висаджено 20 сортів яблук, 9 груш та 7 сливи. Є також персики, черешні, абрикоси. Широкий асортимент ягід: малина, ожина, суниця, чорна смородина.
Із овочів вирощують помідори, огірки, моркву, буряк, капусту.
Сади обладнані системою крапельного зрошення. Для кращого зберігання продукції побудували сучасні холодильні сховища.
Виготовляють соки, пастилу, яблучні чіпси, цукати. Нещодавно запустили продуктову лінійку авторських натуральних соусів.