БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

На Полтавщині вчили лікарів надавати допомогу при хімічних загрозах

Дата: 10.07.2024 13:34
Кількість переглядів: 53

На Полтавщині вчили лікарів надавати допомогу при хімічних загрозах

 

Травмована Дівчина

Медиків області вчили злагоджено діяти під час масового надходження пацієнтів, уражених хімічною зброєю, надавати невідкладну допомогу, діагностувати, запобігати летальним випадкам та не допускати зараження інших людей.

Дводенний тренінг «Організація надання першої медичної допомоги при хімічних загрозах» для лікарів області влаштувала французька неурядова організація «MEHAD».

«Ми будемо навчати, що повинні робити медики. Відпрацьовувати їхні дії, щоб зменшити ризик контамінації в лікарні під час таких загроз, бо хімічна зброя відноситься до зброї масового ураження. Ми будемо спостерігати велику кількість постраждалих різного ступеня тяжкості. І будемо вчити лікарів як правильно ідентифікувати дану хімічну сполуку і надавати медичну допомогу на ранньому госпітальному етапі», – розповідає тренер французької неурядової організації «MEHAD» Людмила Шерстюк.

Першого дня медики опановували теорію. Другого – застосовували отримані знання на практиці. Відтворювали ситуацію допомоги при хімічних ураженнях, організовували бригади із знезараження, розробляли алгоритм прийняття рішення при масовому зверненні з підозрою на хімічне ураження, розробляли план евакуації тощо.

«Зараз це конче необхідно, дивлячись на ситуацію в країні, щоб ми були готові у випадку надходження наших захисників, або цивільного населення. В кожного є своя роль. Кожен займається конкретною справою. Я не можу піти до інших і робить те, що хочеться мені. Це дуже класно зроблено, це, дійсно, система», – говорить учасник тренінгу, медпрацівник Полтавської обласної клінічної лікарні імені М.В. Скліфосовського Владислав Суковатий.

Кваліфікацію підвищили 30 лікарів із Полтавщини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь