БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

Понад 59 670 реєстраційних операцій із транспортними засобами здійснили сервісні центри МВС Полтавщини з початку 2024 року

Дата: 22.10.2024 13:16
Кількість переглядів: 21

Понад 59 670 реєстраційних операцій із транспортними засобами здійснили сервісні центри МВС Полтавщини з початку 2024 року

 

З початку 2024 року сервісними центрами МВС Полтавщини було проведено 59 670 реєстраційних операцій з транспортними засобами. З них вперше зареєстровано на території Полтавської області –  4 400 нових автомобілів, що були придбані в автосалонах та 7 695 вживаних, які ввезені з-за кордону.

Серед автовласників спостерігається попит на перереєстрацію транспортних засобів за договором купівлі-продажу. Продаж автомобіля можливо здійснити в будь-якому зручному сервісному центрі МВС. Заступник начальника регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Харківській, Полтавській та Сумській областях Ірина Пархоменко нагадала, який пакет документів мають підготувати з собою продавець та покупець:

  • паспорт громадянина України з відміткою про місце реєстрації або посвідка на тимчасове чи постійне проживання;
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків;
  • свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (у продавця).

Звертаємо увагу, якщо одна зі сторін не має можливості особисто приїхати до сервісного центру МВС, вона може надати нотаріально оформлену довіреність іншій особі, яка представлятиме її інтереси в сервісному центрі МВС.

Нагадуємо, що експертне дослідження транспортного засобу в більшості випадків не є обов’язковим і проводиться за бажанням. Однак при першій реєстрації вживаного автомобіля, який ввезений з-за кордону, обов’язково здійснюється дослідження транспортного засобу Експертною службою МВС.

Для отримання реєстраційних послуг з транспортними засобами, необхідно отримати талон попереднього запису. Для цього потрібно скористатись функціоналом Е-запис. Також талон доступний в терміналі, який розташований у приміщенні сервісного центру МВС.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС в Фейсбук та Інстаграм. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на сайті.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь